2024. május 18. - Erik, Alexandra

Átláthatóan kellene működnie a BKV-nak a kormány szerint

A kormány szerint meg kell teremteni a BKV működésének átláthatóságát, csak ezt követően lehet érdemben megoldani a vállalat finanszírozási helyzetét; ehhez a kormány ragaszkodik - közölte a kormányszóvivő.
2009. november 25. szerda 16:43 - HírExtra
Szollár Domokos ezt azt követően mondta, hogy Bajnai Gordon miniszterelnök szerdán Demszky Gábor főpolgármesterrel tárgyalt a Parlamentben.

A szóvivő leszögezte: minden közpénzből működő intézménynek felelősen kell gazdálkodnia.

Megerősítette, hogy a következő két hétben szakmai egyeztetések zajlanak majd arról, miként lehet a 2010-es évben a BKV-nak folyamatos, nyugodt működést biztosítani, mert a "városnak működnie kell, ehhez a BKV-ra szükség van".

Kiemelte, hogy a BKV finanszírozásában a kormány segíteni akar, és remélhetőleg megtalálják a megoldást.

A találkozón a főváros sok érvet sorakoztatott fel amellett, hogy mit tett a saját maga működésének áthathatóságáért, de ezt érvényesítenie kell a BKV-nál is, erre január közepéig van lehetősége a fővárosnak és a cégnek - fogalmazott Szollár Domokos, hozzátéve: olyan megoldás kell, ami jó a BKV-nak, a fővárosnak, a költségvetésnek, a kormányzatnak, az adófizető polgároknak is.

Aláhúzta: a kormány a finanszírozás megteremtésénél feltételként szabta azt is, hogy állítsák fenntartható pályára, új alapokra az egész fővárosi közlekedést, akár a Volán, akár a MÁV együttműködésével. A cél, hogy a budapesti közlekedés hatékonyabb, rugalmasabb, olcsóbb legyen és jobban kiszolgálja az utazók igényeit; ez is feltétele a cég hosszú távú finanszírozásának - emelte ki Szollár Domokos.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását