2024. március 29. - Auguszta

A királynő új ruhája

Új ruhát öltött II. Erzsébet brit királynő egyik legidősebb alattvalója tiszteletére, miután az agg hölgy megrótta őt születésnapi üdvözlőkártyáin látszó egyhangú viselete miatt.
2009. november 23. hétfő 19:15 - HírExtra
Catherine Masters, aki hétfőn lett 110 éves, a bevett szokás szerint 100. életévének betöltése óta minden születésnapjára kap egy képeslapot az uralkodó portréjával és jókívánságaival.

Mrs. Masters - aki még Viktória királynő idején született - azonban nemrégiben kifogásolta, hogy a legutóbbi öt kártya teljesen azonos volt, Erzsébetet mindegyik ugyanabban a sárga kosztümben, ugyanazon háttér előtt ábrázolja. Ezért tollat ragadott, és meg is írta panaszát személyesen a királynőnek.
A kifogás meghallgatásra lelt, ugyanis az idősotthonban élő Catherine hétfői, 110. születésnapjára már egy új királynői fotót kézbesített a posta: a lapon a 83 éves II. Erzsébet ezúttal egy kék kosztümben látható.

Catherine Masters a levél hétfői érkezéséről helyszíni tudósításban beszámoló BBC-nek kifejezte örömét afelett, hogy az uralkodó eleget tett kérésének. Nevetve hárította el ugyanakkor azt a riporteri kérdést, hogy jövőre milyen üdvözlőlapot szeretne kapni a királynőtől.

Már korábban kiderült egyébként, hogy a még májusban feladott panaszlevél eljutott az uralkodó kezébe. Nem sokkal később ugyanis teljesen váratlanul betoppant az otthonba II. Erzsébet unokája, Vilmos trónörökös, és tolmácsolta a felséges nagyszülő bocsánatkérését.

Vilmos és a megdöbbent Catherine annak idején negyven percen át beszélgetett tea és teasütemény mellett. A herceg - Károly trónörökös és a néhai Diana hercegnő elsőszülött fia - érdeklődött afelől, hogy mi az ilyen hosszú ideig tartó jó egészség titka, és azt a választ kapta, hogy napi néhány korty gin.
Az uralkodó még a ruha színére vonatkozó tanácsot is megfogadta. Mrs. Masters ugyanis a májusi beszélgetés során Vilmos lelkére kötötte: tudatná nagymamájával, hogy "jól állna neki a kék vagy a fehér is".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását