2024. április 25. - Márk

A magyar nagykövet egy dungannak szurkolt

Kazahsztáni dungan, vagyis az ázsiai ország arab-kínai közösségéhez tartozó versenyző sikeréért szorított a dél-koreai súlyemelő-világbajnokság 53 kg-os női kategóriájának vetélkedését nézve a szöuli magyar nagykövet.
2009. november 23. hétfő 19:20 - HírExtra
Lengyel Miklós, aki két súlycsoport vasárnapi küzdelmeit a helyszínen, a fővárossal összeépült Gojang City hipermodern kiállítási központjában, a KINTEX-ben követte végig, Zulfija Csinsanlo meglepetésgyőzelmét követően az MTI-nek elmondta, hogy rokonszenvének magyarázata egyszerű: a versenyeken rendre a végső diadalra kevésbé esélyesnek szurkol, márpedig a 16 éves kazah emelő egyáltalán nem számított favoritnak.

"Nem mintha különösebben jártas lennék a súlyemelésben, a sportot azonban szeretem, s magam is rendszeresen sportolok, mind a mai napig focizok és teniszezek - árulta el az itteni vezető magyar diplomata, aki harmadik esztendeje szolgál Szöulban. - Még máskor is szeretnék kilátogatni a vb-re, de nem tudom, sikerül-e, mivel igen mozgalmas napoknak nézünk elébe: a hét végén érkezik Dél-Koreába köztársasági elnökünk, Sólyom László."

A nagykövet kitért rá, hogy a két ország viszonya rendezett, s olyan jelentős cégek vannak jelen jó ideje Magyarországon, mint amilyen például a Samsung vagy a Hankook.
"A Koreai Köztársasággal 20 esztendeje vettük fel a diplomáciai kapcsolatokat, s az évfordulós rendezvények egyik fő eseménye Sólyom úr látogatása. Nagyon jók a gazdasági kapcsolataink, s a kulturálisak is szépen fejlődnek. Rendszeresek a mieink itteni fellépései, a közelmúltban járt itt a magyar komolyzene több küldötte, vagy éppen legutóbb az Örkény Színház társulata" - mondta Lengyel Miklós.

Képünk csak illusztáció.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását