2024. június 17. - Laura, Alida

MSZP: példa nélküli juttatásokat kapott Szijjártó

Az MSZP szerint a magyar önkormányzati rendszerben példa nélküli, hogy Szijjártó Péter, a Fidesz elnöki stábjának vezetője győri önkormányzati képviselőként irodát kapott az önkormányzattól a városházán, és még az önkormányzat egyik szolgálati autóját is használhatta.
2009. november 23. hétfő 19:10 - HírExtra
Török Zsolt, az MSZP országgyűlési képviselője hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón azt mondta: nem volt még arra példa, hogy önkormányzati képviselő önálló infrastruktúrával rendelkező irodát kapjon egy városházán, és használhassa az önkormányzat szolgálati autóját.

Véleménye szerint ezek a juttatások összességükben több millió forintot tesznek ki. De milyen munkát végzett ezért Szijjártó Péter a városért azon kívül, hogy helyi fideszes cégeknek "mutyizott ki" különböző támogatásokat? - kérdezte.
A szocialista politikus közölte: a fideszes városvezetés 2006 után biztosított irodát, az alpolgármesterét, az önkormányzati képviselőnek a városházán, ahol csak a városvezetés tagjai és a köztisztviselők dolgozhatnának.

Szijjártó Péter se nem polgármester, se nem alpolgármester Győrben, hanem országgyűlési képviselő, amiért kap juttatást, de emellett a győri önkormányzat Audiját is használhatja - fűzte hozzá Török Zsolt, politikai nonszensznek nevezve a történteket.
Szerinte Szijjártó Péter beismerte mutyizását és panamázását, amikor lemondott az önkormányzat gazdasági bizottságának elnöki posztjáról, és amikor távozott a helyi kosárlabdaklub tiszteletbeli elnöki posztjáról azt is beismerte, hogy zűrös ügyek voltak a klubnál.

A kormánypárti képviselő szerint már egyetlen kérdés van csupán: Szijjártó Péter mikor mond le országgyűlési képviselői posztjáról, "hiszen bírósági ítélet mondja ki, hogy mutyizott és panamázott".

Az MTI kérdésre, hogy Szijjártó Péternek a gazdasági bizottság elnökeként járhatott-e ilyen juttatás, Török Zsolt azt mondta: a magyar önkormányzati rendszerben egyedülálló, hogy önkormányzati képviselőként, bármilyen bizottság elnökeként önálló irodát kapjon valaki a polgármesteri hivatalban.
Hozzátette: a szolgálati autó igénybe vételét önkormányzati képviselőknek nem biztosítja a törvény, csak azok használhatják, akik az önkormányzat alkalmazásában állnak, vagy a politikai vezetők.

Török Zsolt egy másik kérdésre azt mondta, úgy tudja, hogy a többi bizottsági elnöknek nem voltak ilyen juttatásai.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását