2024. április 16. - Csongor

OEP: 4000 kihasználatlan hely a kórházakban

Országszerte összesen 4065 férőhelyet tekint kihasználatlannak az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP), ugyanakkor 833 új ágyat is kapnának a kórházak; az OEP elemzése szerint Észak- és Dél-Alföldön a férőhelycsökkentés meghaladná a 10 százalékot - írta hétfői számában a Magyar Nemzet.
2009. november 2. hétfő 08:15 - HírExtra
A lap szerint Észak-Alföldön a 7088 aktív kórházi ágyból 714-et, míg Dél-Alföldön 6036-ból 707-et minősített feleslegesnek az OEP.

A jelenleg rendelkezésre álló férőhelyekhez képest Észak-Magyarország kapná a legtöbb pluszágyat, 143-at.

A Magyar Nemzet által megkérdezett regionális egészségügyi tanácsok egyike sem értett egyet a javaslattal. Megítélésük szerint az OEP elemzése nem a valóságot tükrözi. Olyan időszakban vizsgálták ugyanis a kihasználtságot, amikor a pénzhiány, a finanszírozási korlát miatt az intézmények maguk voltak kénytelenek korlátozni az ellátott betegek számát.

Az OEP azt közölte a lappal, hogy javaslatuk csak felkínálta a lehetőséget, bemutatva, hogy hol vannak kihasználatlan kapacitások és hol mutatkozik hiány.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását