2024. április 26. - Ervin

Az MDF javaslata a kórházak pénzéről

Az MDF azt kezdeményezi, hogy a közfinanszírozásban részesülő egészségügyi intézmények automatikusan kapják vissza az eszközbeszerzések után befizetett áfát - közölte a párt Nógrád megyei választmánya pénteken az MTI-vel.
2009. október 9. péntek 13:22 - HírExtra
Utaltak arra: az elmúlt hetekben parázs viták zajlottak arról, hogy a kormányzatnak többlettámogatást kellene nyújtania az egészségügy számára. Az MDF álláspontja szerint az évről évre menetrendszerűen jelentkező vita "jelentős részben megspórolható lenne", ha az egészségügy nem politikai alkukon, hanem például az eszközbeszerzések áfájának automatikus visszatérítésén keresztül jutna többletforrásokhoz.

A Nógrád megyei testület a közleményben azt is jelezte: az egészségügyi intézmények áfa-visszatérítése uniós előírás. Magyarországon a kórházak ennek ellenére "végfelhasználónak" minősülnek és ezért nem jogosultak erre a mentességre, ami jelentős többletkiadást jelent számukra.

Több országban, például Olaszországban és Ausztriában zökkenőmentesen megoldották már ezt a kérdést azzal, hogy az állam automatikusan visszajuttatja az áfának megfelelő összeget, és ez a lépés az egészségügyre fordítható többletforrások tisztességesebb elosztását teszi lehetővé - tette hozzá az MDF megyei választmánya.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását