2024. április 25. - Márk

Pályázati pénzekből túlélhetnek a kórházak

Korszerű onkológiai hálózat kialakítására, a meglévők fejlesztésére, illetve struktúrafejlesztésre szánt uniós forrásokra pályázhatnak egészségügyi intézmények.
2009. október 16. péntek 18:00 - HírExtra
Székely Tamás egészségügyi miniszter a kiírással kapcsolatban az MTI-nek elmondta: az onkológiai ellátás fejlesztését célzó pályázat egyik részében a közép-dunántúli régióban egy komplex onkológiai centrum kialakítása a cél. A pályázat másik részében pedig a többi régióban már meglévő központok fejlesztésére lehet uniós forrást elnyerni. Ezen két pályázati forma kerete összesen 7,5 milliárd forint.

A centrum létesítésére a pályázatokat 2010. március 16-tól április 15-ig lehet benyújtani, míg a fejlesztési pályázatok dokumentációi jövő év február 15-től március 16-ig adhatók be.

Az egészségügyi infrastruktúrafejlesztést célzó uniós pályázaton elnyerhető forrásból többi között a diagnosztikai és terápiás egységeket lehet fejleszteni, az ellátásban dolgozók munkabiztonságán és a munkafeltételein javítani, s így a pályaelhagyók számát csökkenteni - ismertette a tárcavezető.

Hozzátette: ennek a pályázatnak is két része van. Az egyikben szív és érrendszeri központok, stroke-centrumok kialakítására, fejlesztésére lehet többi között pályázni, továbbá a gyermekellátáshoz kapcsolódóan a szülőknek nyújtott hotelszolgáltatás kialakítására, fejlesztésére, illetve egynapos sebészet bevezetését támogató fejlesztésre. Ezen pályázatban az elnyerhető keretösszeg 67,3 milliárd forint.

A pályázat másik részében megvalósuló beruházásokban a szív- és érrendszeri betegek ellátására, gyermekellátásra, illetve olyan speciális ellátásokra, mint a szervátültetés, élődonorból szervnyerés, súlyos égési sérültek kezelése lehet pályázatot benyújtani.
Az itt elnyerhető uniós forrás 7,5 milliárd forint, a pályázatok két szakaszban, 2010. február 1-től 2010. február 15-ig, illetve 2010. április 5-től 2010. április 16-ig nyújthatók be.

Székely Tamás elmondta, a pályázatok beadását követően legkésőbb 75 napon belül megkötik a szerződéseket, ez után írhatók ki a konkrét beruházói pályázatok.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását