2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Már Kína is az iPhone-tól várja a gazdasági csodát

Kína második legnagyobb mobil szolgáltatója, a China Unicom előfizetőinek radikális megugrására számít azt követően, hogy kizárólagosan megkezdte az iPhone hivatalos értékesítését az országban.
2009. október 31. szombat 15:14 - HírExtra
A China Unicom szombaton kezdte meg 285 városban az iPhone-ok értékesítését a 3G szolgáltatással együtt. A cég reményei szerint ezzel az üzleti lépéssel előnyhöz jutnak a belföldi versenyben riválisukkal, az előfizetők számát tekintve a világon legnagyobb China Mobillal szemben.

Elemzők novemberre 1,8 millió plusz előfizetőre számítanak, ami a szeptemberi 935 ezerhez képest jelzi a szakemberek derűlátását.
Szeptember végéig a China Unicom 140 millió előfizetővel rendelkezett, míg a China Mobil 500 milió előfizetőt tart nyilván.

Kínában hivatalosan öt különböző iPhone-t lehet kapni a boltokban. A wifi az iPhone-ban sem engedélyezett. A legdrágább csomag havi előfizetői díja 886 jüan (23800 forint), amihez már ingyen jár a tetszőlegesen kiválasztott készülék.

Kínában egyébként már nem újdonság az Apple iPhone-ja, hiszen az eredeti és a hamisított változat is hosszú ideje beszerezhető volt, csupán az országba jutása és forgalmazása volt illegális. A népszerű érintőképernyős készülékből egyes becslések szerint már több mint egymillió darab talált gazdára Kína-szerte.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását