2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Az SZDSZ támogatja a korrupció-ellenes csomagot

Az SZDSZ üdvözli a kormányfő által bejelentett korrupció-ellenes intézkedési tervet, és arra kéri a párt parlamenti frakcióját, hogy szavazza meg az intézkedéseket - írta a Szabad Demokraták Szövetsége az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében.
2009. október 26. hétfő 18:03 - HírExtra
Az SZDSZ elvárja, hogy a csomagot, melybe a korrupció ellen küzdő civil szervezetek észrevételeit is beépítették, minden parlamenti párt támogassa, amennyiben komolyan gondolja a korrupció elleni küzdelmet - ismerteti a közlemény.

Egyúttal kitérnek arra is, hogy a szabad demokraták tisztában vannak azzal, hogy "a kormány hitelessége joggal vitatható ezen a téren, különös tekintettel arra, hogy nem egy kormányzati ciklus legvégén kellene egy ilyen javaslattal előállni, ez azonban nem lehet ürügy a javaslat elszabotálására".

Leszögezik, hogy az SZDSZ a most induló képviselőjelölt-állítási folyamat során elsődleges szempontnak tekinti a feddhetetlenséget, és nem hagyja újra jelöltté válni azon korábbi vagy jelenlegi tagjait, akiket gyanús ügyekkel hoztak kapcsolatba, vagy személyük morálisan megkérdőjelezhetővé vált.

Bajnai Gordon kormányfő vasárnap jelentette be, hogy a kormány antikorrupciós törvénycsomagot nyújt be az Országgyűlésnek, amely 2010 január 1-jén lépne életbe.

A korrupció megcsúfítja és megrontja a demokrácia működését, lényegesen gátolja Magyarország fejlődését, és rombolja a közbizalmat is. Létezik olyan jelentés, amely szerint a hazai közbeszerzések döntő többségében jelen van a korrupciós, és ez érdemben drágítja az ország működését - mondta a kormányfő.

Hozzátette: mindenki számára világossá kell válnia, hogy aki az államtól vesz el a pénzt, az mindannyiunk közös érdekeit sérti.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását