2024. május 17. - Paszkál

"A Bajnai-kormány tönkreteszi a jövőt"

A Bajnai-kormány tönkreteszi a jövőt, nem érdekli, mi fog történni ebben az országban - mondta a Magyar Hírlapnak Vizi E. Szilveszter, az MTA volt elnöke annak kapcsán, hogy a kormány nem kívánja támogatni a kutatás-fejlesztést.
2009. június 22. hétfő 10:31 - HírExtra
Vizi E. Szilveszter azt mondta: a K+F kasszába körülbelül 20-25 milliárd forintot fizetnek be a vállalatok, a kormánynak ugyanennyit kellene hozzátennie. A forrás megvonásának a következménye, hogy a költségvetésből kutatás-fejlesztésre fordított eddigi egyszázalékos aránynál is kevesebb lesz a támogatás.

Emlékeztet: már az Országgyűlés előtt van az a kormány-előterjesztés, amely hatályon kívül helyezi a Kutatási és Technológiai Innovációs Alapról szóló törvénynek az állami befizetés mértékéről szóló passzusát.

A tudós arra hívja fel a figyelmet, hogy míg az EU-ban 1,92 százalékot fordítanak átlagosan az államok innovációra, s ezt az arányt akarják három százalékra emelni. Ezzel szemben Magyarországon az K+F állami támogatásának megszüntetése a cél.

Vizi E. Szilveszter szerint a kormány ésszerűtlenül próbálja összekaparni innen-onnan a pénzt a hiány csökkentésére. Nem így kell kezelni a válságot - jelentette ki a Magyar Hírlapnak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

d.a.angela
2009. június 22. 11:31
Igaza van. Most elvonják a támagoatásokat az ilyen területekről, aztán majd el is sikkad, nem lesz majd kutatás. Pedig ebben nagy lehetőségek lennének, ami szerintme nem volt kihasználva eddig sem. Nem csak a támogatást kellett volna adni, de fiigyelni az új fejlesztésekre, találmányokra és hasznot kovácsolni belőle. És ezt meg lehetett volna oldani olcsón, az egyetemekt , kutatókat összefogva.De itt semmire nem figyelnek, amivel dolgozni kéne egypicit és nem önlik azonnal a pénz.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását