2023. június 6. - Norbert, Cintia

Obama megleptése az ebédszünetben

Ebédszünetben lepte meg egy Washington környéki általános iskola diákjait Barack Obama, aki Az ahol a vadak várnak című filmet és a Harry Potter-regényeket dicsérte az őt hallgató tanulóknak Silver Springben.
2009. október 20. kedd 11:46 - HírExtra
Az elnöknek azért esett a választása a Washington külvárosában fekvő iskolára, mert az intézmény javítani tudott eredményein, miután pótlólag szövetségi támogatáshoz jutott az alacsony jövedelmű családokban nevelkedő diákok megsegítésére. Az elnök biztatni kívánta a tanulókat a jó teljesítményre.

Az iskolásokkal az ebédlőben csevegve Barack Obama elmondta, hogy a hét végén megnézte lányaival az Ahol a vadak várnak című kasszasikert, amely az azonos című irodalmi gyerekklasszikusból készült. "Nagyszerű a könyv" - fogalmazott az elnök, aki a Fehér Házban működő vetítőteremben az összes újdonsághoz hozzáfér. A filmről szólva pedig azt mondta, hogy "megéri megnézni".

Maurice Sendak 1963-as képeskönyve egy fiú történetét meséli el, aki egy szörnyek lakta képzeletbeli világba hajózik. A film nyitó hétvégéjén 32,5 millió dolláros bevételt hozott az amerikai és a kanadai jegypénztáraknál.

Barack Obama sürgette a diákokat, hogy olvassanak, mivel az útlevél a jobb jövőbe. Az elnök bevallotta, hogy mennyire szereti a Harry Potter történeteket. "Malia és én elolvastuk a regényeket, és úgy véltük, hogy meglehetősen jók" - mondta.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását