2023. június 6. - Norbert, Cintia

A Fehér Ház bírálja a Fox Newst

A washingtoni Fehér Ház ismét nyíltan bírálta a Fox News konzervatív hírtelevíziót; Barack Obama elnök egyik vezető tanácsadója szerint a nagy nézettségű tévé az ellenzéki Republikánus Párt sajtóbeli karja - írta a hétfői amerikai sajtó.
2009. október 13. kedd 06:40 - HírExtra
Anita Dunn, a Fehér Ház kommunikációs igazgatója a liberális hangvételű CNN televízióban kijelentette: a Fox News szinte a Republikánus Párt kutatási intézményeként vagy kommunikációs csatornájaként funkcionál. Dunn egyebek között azzal vádolta a Fox Newst, hogy valósággal élvezkedett, amikor Chicago - Obama koppenhágai utazása ellenére - elvesztette a 2012-es olimpia megrendezésének jogát és kigúnyolta azt, hogy az elnöknek adományozták a Nobel-békedíjat.

"Ne áltassuk magunkat azzal, hogy ez egy hírcsatorna (...) inkább a Republikánus Párt egy szárnya" - fogalmazott Dunn.

A New York-i Daily News című napilap hétfői írása szerint ez már hadüzenet az Obama-kormány részéről.

A Fehér Ház korábban sem rejtette véka alá bírálatát, egyebek mellett elfogultsággal vádolták a tévét a tavalyi elnökválasztási versenyről készült tudósításai miatt.

Barack Obama egy ízben kijelentette, hogy a Fox News "teljes egészében a kormányom elleni támadásokkal foglalkozik". Az elnök a múlt hónapban egy vasárnap minden jelentős tévéhálózat beszélgetős műsorának interjút adott, kivéve a Fox Newst.

A konzervatív hírtévé kommentátorai - köztük Glenn Beck, Bill O'Reilly vagy Sean Hannity - közismerten a demokrata párti Obama-adminisztráció kérlelhetetlen kritikusai. A Fehér Ház hivatalos blogjában a napokban hazugsággal vádolták Glenn Becket, pontról pontra kimutatva a ténybeli tévedéseit.

Michael Clemente, a Fox News ügyvezető alelnöke azzal hárította el a támadást: a Fehér Ház összekeveri a híreket a tévében elhangzó, markánsan megfogalmazott véleményekkel, a legtöbb néző azonban különbséget tud tenni. Úgy fogalmazott, hogy a hírt hozó elleni támadások soha nem vezetnek eredményre, és a Fox News elleni bírálatok helyett inkább a tényekkel kellene foglalkozni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását