2024. május 19. - Ivó, Milán

Költségvetési huza-vona egyelőre szavakban

Az MSZP szerint ha a Fidesz nemet mond a jövő évi költségvetésre, akkor nemet mond a nyugdíjemelésre és a rászoruló gyermekek étkeztetésére is. Ezt Nyakó István, az MSZP szóvivője mondta az MTI-nek csütörtökön.
2009. október 8. csütörtök 19:18 - HírExtra
Nyakó István felhívta a figyelmet: a kormány az MSZP kérésére csoportosít át a forrásokat, hogy ne csökkenjen a gyermekétkeztetés normatívája.

A szocialista politikus szerint a két párt között az a különbség, hogy míg Fidesz jelmondata az: "annak adjunk többet a közösből, akinek eleve több van", addig a szocialistáké úgy szól, hogy "mindenkinek adjunk, de annak többet, aki erre valóban rászorul".

Amikor az ellenzéki párt kormányon volt, nem tartotta fontosnak az ingyenes gyermekétkeztetés törvényi garantálását; négy évre befagyasztotta a családi pótlék összegét, ezzel harmadával értékelte le; az adórendszerben nyújtott családtámogatást erőltette, és ezt favorizálja a mai napig - vélte a szóvivő.

Hangsúlyozta: az MSZP ezzel szemben 2003-ban törvényben rögzítette a rászoruló gyermekek ingyenes étkeztetését, minden évben bővítette a kedvezményezettek körét; növelte a szociális juttatások és családtámogatások értékét, hét év alatt háromszorosára növekedett a családi pótlék összege.

Az MSZP az elmúlt években úgy alakította át a családtámogatást, hogy ne azok kapjanak többet, akiknek egyébként is magasabb a jövedelmük - tette hozzá Nyakó István.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Bakonyi Jánosné
2009. október 8. 20:24
Igazságtalan minden évi %-os nyugdíjemelés!!! Én kapok 2000-ret a nagy nyugdíjasok meg 10-12-ret!!!!
Miért nem lehet mindenkinek egyforma emelést adni, hisz senki nem tesz ezért semmit!!!Miért szenved a kisember élete végéig, a vezetőbeosztású meg nyer?????
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását