2024. május 16. - Mózes, Botond

Mindent bevetnek

A hétvégi vihar következtében bekövetkezett káresetek felszámolása érdekében a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság megszakította az újonc tűzoltók képzését és 45 főt mentési munkálatokra irányította.
2008. március 3. hétfő 11:35 - Hírextra
A Fővárosi Tűzoltóparancsnokság hírközpontjába viharkár felszámolásával, kárelhárításával kapcsolatban 2008.03.01-én13.40 órától – 2008.03.03-án 06.00 óráig 1056 jelzés érkezett a Budapestre és a környező településekre lecsapott vihar következtében.

Ma délelőttig 409 káresetet számoltak fel a tűzoltó egységek. Fakidőléshez eddig 297, egyéb viharkárokhoz 99 esetben vonultak. A fővárosi tűzoltók elsődlegesen az életveszélyt jelentő esetekhez vonulnak ki, ezt követően kerül sor a tömegközlekedési útvonalakon a forgalmi akadályok megszüntetésére.

Jelenleg még 647 káresethez kell vonulnia a fővárosi tűzoltóknak. Ma 09.00 órától a január 6-án felszerelt tűzoltó szakképző hallgatók a kiképzést megszakítva vesznek részt 45 fővel a kárelhárításban. Személygépkocsikkal, valamint tartalék teherautókkal a jelenlegi képzettségüknek elvégezhető mentést látják el. Magasban nem dolgozhatnak, de jellemzően az útra dőlt fákat távolítják el.

A gyors és hatékony kárfelszámolásnál komoly segítséget jelent az önkéntes tűzoltó egyesületek együttműködése a fővárosi hivatásos tűzoltó egységek számára. Az eddig felszámolt káresetek közel egyharmadát, összesen 99 felszámolását hajtották végre.

A Gyáli Polgárőr és Tűzoltó egyesület Gyálon 22, a főváros I., és XI., illetve XII. kerületében a Közép-Budai Önkéntes Polgári Védelmi Egyesület 26, a Solymári ÖTE a főváros I., XII. és a XXII. kerületben, valamint Budakeszin és Telkiben 15, a Nagykovácsi ÖTE a főváros I. kerületben 10, továbbá a Pilisvörösvári ÖTE a főváros XI. kerületben 10 beavatkozást hajtottak végre. A Budapesti Polgárőr Szövetség a XV. és a XVI. kerületben 26, míg a Pilisszentiváni ÖTE 1 káresetet számolt fel Pilisszentivánon.

A viharkárral kapcsolatban a Fővárosi Tűzoltóparancsnokságra eddig érkezett jelzések szerinti beavatkozásoknál személyi sérülés nem történt, kitelepítésre nem került sor, személyek elhelyezésére nem volt szükség.

A Fővárosi Tűzoltóparancsnokság hírközpontjának túlterheltsége miatt komoly segítséget jelentett számunkra az ingyenes zöld számon (06/80/220-220, 06/80/330-330) elérhető budapesti Vészhelyzet Információs Központ munkája.

Kiadó: Fővárosi Tűzoltóparancsnokság
Forrás: OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását