2024. május 19. - Ivó, Milán

"Eszem ágában sem volt megfigyelni Dávid Ibolyát"

Almássy Kornél, az MDF volt elnökjelöltje, jelenlegi független képviselő beszélt a HírExtrának Dávid Ibolya megfigyelési ügyéről, és ebben saját szerepéről. Az interjú első része.
2009. október 8. csütörtök 15:59 - Pénzes Dávid

Kinek lehetett érdekében ezt az egész ügyet kitalálni?


El kell helyezzük a dolgot a saját idejében: a tisztújításunk után jött a 2009-es költségvetés elfogadása, amit akkor az SZDSZ erősen támadott. Ha pedig ők nem fogadják el a költségvetést, akkor Gyurcsány Ferenc kisebbségi kormánya nagy eséllyel megbukik. Így az ügy szerintem nem volt más, mint a Gyurcsány-kormány egyik utolsó kísérlete hatalma megtartására.

Azért kellett tehát az MDF tisztújításába beleavatkozni, mert Gyurcsány nem engedhette meg, hogy a személyemben olyan elnök kerüljön a párt élére, aki biztosan nem fogja megszavazni a költségvetést. Másrészt a Fideszt úgy akarták beállítani, mint ami egy gonosz, árnyék-titkosszolgálatokat működtető pártot. Harmadrészt célpont volt az ügyben Csányi Sándor, az OTP elnöke is. Ha megnézzük ez a kommunikáció működött is addig, amíg ki nem álltam a nyilvánosság elé.

Azt kellene vizsgálni, hogy miként került Dávid Ibolya postaládájába egy ilyen hangfelvétel. Mert azt nehéz elhinni, hogy valaki arra járt és beledobta…



Mivel tudja magyarázni, hogy ön nem volt benne az ügyben?

Nézze, amikor az ügy kipattant, már az elnökválasztási kampány vége felé voltunk. Az országos választmányi ülés szavazása előtt egy nappal, ami döntően befolyásolta (volna, ha nincs ügy) a későbbi országos gyűlésen megtartott végső voksolást. Ha nekem bármiféle terhelő bizonyítékom lett volna, logikus, hogy még a választmányi szavazás előtt jövök ki vele. De mivel nem volt megfigyelés, nem is tettem ilyet. Én - szemben Dávid Ibolyáékkal - az elnökválasztás során végig pozitív kampányt folytattam, ők azonban ez idő alatt végig fenyegetőztek, ócsároltak, a demokratikus játékszabályokat szinte minden téren megszegték.

Azt gondolom, hogy az ügy kapcsán Dávid Ibolya öngólt lőtt. Az MDF szétesése ekkor indult meg.

Azért az EP választáson egészen jó eredményt értek el.

Ez csak Bokros Lajos sikere és az SZDSZ kudarca. Ez az MDF alapértékeitől egészen távol áll. A választások óta azonban a pártot megint stabil 1-2 százalékon mérik.

Vége az 1. résznek, a második részt pénteken 8:00-tól olvashatják a HírExtrán.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását