2024. május 19. - Ivó, Milán

MDF: a kormány javaslata alkalmatlan

A kormány javaslata az MDF szerint alkalmatlan a rendőri állomány létszámának növelésére - közölte Dézsi Mihály, a párt rendészeti kabinetjének vezetője keddi sajtótájékoztatóján, Budapesten.
2009. október 6. kedd 13:32 - HírExtra
Hozzátette: a létszámemelés nem kerülhető meg, s annak anyagi fedezete elszórva, részben megtalálható a programban.

Dézsi Mihály szerint a településőrség felállítása nem oldja meg azt a problémát, hogy "egyenruhás" kell a közterületekre, sőt a december végétől esedékes leépítések, amelyek a rendőrségbe integrált határőrséget érintik, csak tovább fokozzák a problémát. Mint mondta, várhatóan több ezer volt határőrt bocsátanak el az év végén.

Dézsi Mihály úgy látja: a "közbiztonság magasabb politikai érdekeknek van alávetve", ami abból is kitűnik, hogy míg egyrészt 1500 rendőr munkába állását ígérik, addig leépítenek és hatástalan intézkedéseket hoznak.

A vezető emlékeztetett: az MDF elsősorban egy erős Belügyminisztérium visszaállítását, valamint a rendőri erők tízezer fős növelését látja célszerűnek ahhoz, hogy az emberek biztonságérzete javuljon.

A politikus úgy vélte, hogy ha nem növelik drasztikusan a rendőrség létszámát, akkor a közterületen elkövetett erőszakos, vagyon elleni bűncselekmények száma növekedni fog. A kormány "látszatintézkedéseitől" pedig összedőlhet a közbiztonsági rendszer - fűzte hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását