2024. március 29. - Auguszta

Újabb végkielégítési botrány - ezúttal a Fidesz színeiben

Lemondásra szólítja fel Szigetszentmiklós fideszes polgármesterét Horváth István független önkormányzati képviselő egy, a távozó jegyzőnek juttatandó csaknem 9 millió forintos végkielégítés” miatt. A kifizetést jogszerűnek tartó polgármester nem mond le.
2009. október 6. kedd 21:16 - HírExtra
Horváth István az MTI-hez kedden eljuttatott nyílt levelében egyebek mellett arra hivatkozik, hogy a polgármester által a testületre erőltetett” jegyző hivatalba lépése óta szerinte alkalmatlan volt posztja betöltésére. Ténykedése kárt okozott a városnak és a hivatalnak is, ennek ellenére havi 1,3 millió forintos bérért alkalmazták két éven át, s költségtérítésben, illetve egyéb juttatásokban is részesült.

A képviselő úgy fogalmaz: a város több mint 34 000 lakosa, illetve saját nevében tiltakozik az ellen, hogy a jegyző távozását megszavazó október 5-i zárt ülésen a polgármester előterjesztése alapján döntés született 8 millió 800 ezer forintos végkielégítés kifizetéséről is. Ez a döntés a polgármester, illetve a képviselő-testület kudarca, ezért a város vezetőjének le kellene mondania.

Az MTI megkeresésére Szabó József, Szigetszentmiklós polgármestere elmondta: Horváth István jogellenesen, képviselői esküjét megszegve hozta nyilvánosságra a zárt ülés anyagát, ráadásul a közös megegyezéssel kialkudott juttatást tévesen végkielégítésnek” tünteti fel. A jegyző távozásakor esedékes juttatásról a köztisztviselői törvény rendelkezik, e törvényt alkalmazták az ominózus zárt ülésen is a képviselők - fűzte hozzá a polgármester, aki visszautasította a volt jegyző bemocskolását, egyúttal leszögezte: a polgármesteri hivatal működése zavartalan. A megüresedett posztra pályázatot írnak ki, annak elbírálásáig az aljegyző látja el a jegyzői teendőket.

A polgármester kijelentette: noha Horváth István képviselő felszólította rá, nincs szándékában lemondani.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását