2024. május 5. - Györgyi

Bizalmat kapott a fővárosi MSZP-elnökség

Bizalmi szavazást kért az MSZP fővárosi elnöksége a budapesti párttanács rendkívüli ülésén, és nagy többséggel megkapta a bizalmat - közölte Burány Sándor, a szocialisták fővárosi elnöke az MTI-vel kedden délután.
2009. október 6. kedd 21:11 - HírExtra
Elmondta: az elnökség bizalmi szavazást kért magáról, és a 44 tagú párttanács 40 szavazati joggal rendelkező tagjából 34 szavazott teljes bizalmat a budapesti elnökségnek.A rendkívüli párttanács még folytatódik.

Az ülést Burány Sándor hívta össze, mivel a központi alapszervezet - amelyben azok a budapesti párttagok vannak, akik nem a lakóhelyük szerinti pártszervezetben akarnak politizálni - több tagja kezdeményezte a hónapokkal ezelőtt véglegesített és elfogadott fővárosi választási lista újragondolását.

Farkas Péter XVII. kerületi elnökségi tag pedig aláírásgyűjtésbe kezdett annak érdekében, hogy Burány Sándor és Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes azonnali hatállyal mondjanak le budapesti párttisztségeikről és fővárosi önkormányzati tisztségeikről, s november közepéig hívják össze a budapesti küldöttértekezletet.

A rendkívüli párttanács előtt még a két vezetőt kritizáló erők is úgy vélték az MTI-nek, hogy a tanácskozáson nem kaphat hivatalos többséget a budapesti vezetés leváltása.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását