2024. április 29. - Péter

A Fidesz nem tárgyal Bajnaival

A Fidesz sem Bajnai Gordon "illegitim kormányával", sem pedig "az új MSZP-SZDSZ koalícióval" nem tárgyal az emberek háta mögött - olvasható abban a válaszlevélben, amelyet Szijjártó Péter küldött Bajnai Gordon kormányfő-jelöltnek. A Fidesz elnöki stábjának vezetője a párt keddi elnökségi ülése után tartott sajtótájékoztatón ismertette a levelet.
2009. április 7. kedd 15:26 - HírExtra
Szijjártó Péter azt mondta: Bajnai Gordon az MSZP programjának végrehajtására összefogott az MSZP-vel és az SZDSZ-szel az emberek ellen. A programról szerinte Gyurcsány Ferenc állapodott meg, a szocialista párt kongresszusa jóváhagyta, Bajnai Gordon pedig végre fogja hajtani.

Az elmúlt napokról szólva úgy fogalmazott: zajlanak a zárt ajtók mögötti titkos egyezkedések, a mutyizás a hatalomról, a miniszteri székekről, és megkötik a paktumot egy olyan, brutális megszorításokat tartalmazó programról, amely az emberek egy jelentős részét lehetetlen helyzetbe hozza.

Mint mondta, az elnökségi ülésen áttekintették az elmúlt időszak belpolitikai eseményeit, és ezek alapján megállapították: elég mindabból, ami eddig történt, mert Magyarország számára káros folyamatok zajlanak.

Van két bukott párt, az MSZP és az SZDSZ; az ő felelősségük, hogy az ország rendkívül legyengült állapotban került a válság előszobájába - vélekedett. Hangsúlyozta: elég a görcsös, hatalomhoz való ragaszkodásból.

Szijjártó Péter szerint úgy tűnik, hogy "a hatalomról egyezkedő bukott pártok bukott emberei" nem képesek meghallani az emberek szavát, sem megérteni a Fidesz álláspontját. Ezt bizonyítja az a levél is, amelyet Bajnai Gordon kedden küldött az ellenzéki pártvezetőknek. Ebben a miniszterelnök-jelölt egyeztetést kezdeményez a Fidesszel, a KDNP-vel és az MDF-fel, hogy ismertesse velük válságkezelő programját.
Szijjártó Péter szerint amikor a válság ilyen mély, akkor jó eséllyel kizárólag egy erős kormány tudja kezelni; Bajnai Gordoné azonban nem ilyen, hanem egy "illegitim, gyenge, átmeneti kormány" lesz.

Egyetlen kedvező megoldás van, minél előbb új választásokra kell sort keríteni - összegzett Szijjártó Péter.

Kérdésre válaszolva elmondta, hogy a jövő keddi frakcióülésen dönti majd el a Fidesz, bent maradnak-e képviselői az ülésteremben a konstruktív bizalmatlansági indítványról való szavazáskor.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását