2024. április 25. - Márk

KDNP: Oszkó azonnal mondjon le!

Azonnali lemondásra szólította fel a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) a pénzügyminisztert hétfőn a parlamentben.
2009. szeptember 28. hétfő 15:30 - HírExtra
Medgyasszay László az interpellációk során arról beszélt, hogy a jövő évi büdzsé tervezetében 10 milliárd forint szerepel állami tulajdon értékesítéséből, ilyen értékű vagyon kívánnak még "lenyúlni". Több korábbi, általa zavarosnak minősített esetet - így például a bábolnai ménesbirtok, a paksi atomerőmű és a villamosművek körüli gyanús ügyleteket - említve azt mondta, hogy az egyetlen megoldás, ha azonnali eladási moratóriumot rendelnek el a még meglévő állami tulajdonra.

Ennek az intézkedésnek ki kell terjednie a már folyamatban lévő ügyekre is - mondta. Hajlandó a minisztert ezt az intézkedést megtenni? - kérdezte a kereszténydemokrata politikus.

Katona Tamás pénzügyi államtitkár válaszában kiemelte: nem vállalkozhatnak arra, hogy a fürdővízzel a gyereket is kiöntsék, s a meglévő vagy feltételezett kárnál is nagyobbat okozzanak. Szerinte a képviselő radikális lépéssel szeretné megoldani a problémákat, azzal, hogy azonnali moratóriumot sürget. Azzal egyetértett, hogy az állami vagyon privatizációjának törvényesnek és átláthatónak kell lennie, illetve ha nem így történt, a lehető legszigorúbb eljárást érvényesítsék.

Emlékeztetett arra, hogy az állami vagyonról szóló törvénnyel a vagyongazdálkodással és a privatizációval kapcsolatos döntésekre a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanácsot ruházták fel. A törvény a pénzügyminiszter számára csak kivételes esetben biztosít beavatkozási lehetőséget, amivel csak nemzetgazdasági érdek esetén kíván élni - hívta fel a figyelmet.

Az állami vagyonnal el tudnak számolni, a tanács az állami vagyonnak felelős gazdája - tette hozzá az államtitkár.

A KDNP-s képviselő a választ nem fogadta el, s azonnali lemondásra szólította fel Oszkó Pétert. Azt kérte az államtitkár tolmácsolja személyes üzenetét. Mint mondta, a pénzügyminiszternek azt "tanácsolja, hagyja itt ezt a zsákmányszerző szocialista-liberális tábort, és saját szakmai-emberi jövője érdekében is, nyújtsa be lemondását, lehetőleg még ma".

Az Országgyűlés 187 igen és 147 nem szavazattal, 2 tartózkodás mellett elfogadta a pénzügyi államtitkár válaszát.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását