2024. május 25. - Orbán

Kadhafi, a sátoros

Nincs szerencséje Moammer el-Kadhafinak: a líbiai vezető szeret saját sátrában lakni még külföldi útjain is, mostani amerikai látogatásán azonban sehogy sem sikerül helyet találni az óriási építménynek.
2009. szeptember 23. szerda 10:07 - HírExtra
Kadhafi az ENSZ közgyűlésére érkezett New Yorkba, ahol szerdán szólal fel. A líbiai kormány eredeti terve az volt, hogy Kadhafi egyesült államokbeli tartózkodása idejére a sátrat a New York-i Central Parkban állítják fel. Az amerikaiak azonban ezt biztonsági okokra hivatkozva nem engedélyezték.

Ezt követően esett Tripoli választása a New York közeli, 30 ezer lakosú Englewoodra, ahol a líbiai nagykövetség egy telket birtokol. Problémát jelentett azonban, hogy a településen olyan családok is élnek, amelyek hozzátartozói az 1988-as Lockerbie-merényletben vesztették életüket, s az érintettek nagy felháborodással fogadták, hogy Líbiában néhány hete nemzeti hősként fogadták a terrortámadás - skóciai börtönéből kiengedett - elkövetőjét. Így ezt a helyszínt is ejteni kellett.

A legfrissebb hírek szerint a líbiaiak végül a híres amerikai ingatlan-befektető, Donald Trump egyik birtokán kezdték el felverni a sátrat, a New Yorktól 48 kilométerre lévő Bedford közelében: ám amikor ezt a helyi hatóságok megtudták, szabálysértésekre, különböző engedélyek hiányára hivatkozva kedden utasítást adtak a munka leállítására. Az építésügyi hatóság felügyelője azonban csak nagy nehezen tudta megértetni magát: a sátor felállítói ugyanis nem tudtak angolul.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását