2024. május 6. - Ivett, Frida

Memória javítás és szépülés egyszerűen

Ha romlik a memóriánk, csökken a teljesítőképességünk, lassabb a reakcióidőnk akkor bizony bajban vagyunk, pedig ezt egyszerűen meg lehet oldani, és közben még szépülünk is!
2009. szeptember 20. vasárnap 18:29 - Zelenij Linda

Örök igazság az is, hogy estére nem érdemes pacalpörköltet enni, mert azon kívűl, hogy hízlal, az elalvást is megnehezíti, ha éjszakára leterheljük az emésztőrendszerünket zsíros, nehéz ételekkel.

Elengedhetetlen a megfelelő hálószoba és ágy. A szobában ne legyen túl meleg, legideálisabb a 18 fok. Minden zavaró tényezőt iktassunk ki, emellett ne spóroljunk a kényelmes matracon és párnán.

Ha 20 percnél tovább tart az elalvás érdemes inkább felkellni és elfoglalni magunkat valamilyen megnyugtató tevékenységgel, amíg el nem álmosodunk.

További 9 ok miért érdemes rendesen kipihenni magunkat

Hogy szeretnek aludni a magyarok?
Az éjszaka során a résztvevők döntő többsége (52%) oldalt fekve alszik, közel negyede (22%) hason, s jelentős azok száma (16%), akik forgolódva, összevissza alszanak. A válaszadók jelentős hányada (45%), több mint heti 40 órát tölt munkával. Róluk elmondható, hogy többüket (75%) érinti időszakos, vagy állandó alvásprobléma és gyakrabban érzik magukat stresszesnek (44%) a nap végén, mint a kevesebbet dolgozók (34%).
forrás:drinfo.hu
Tehát az már világos, hogy az alvás még az evésnél, sőt az ivásnál is fontosabb. A folyamatos kialvatlanság nem csak a szépségre káros, hanem az egészségre is.

1. Az alvás elengedhetetlen ahhoz, hogy tested és agyad normálisan tudjon funkcionálni. Emellett a testhőmérsékeletet is szabályozza, ami az idegrendszer megfelelő működéséhez szükséges.

2. Ha valaki álmos napközben, akkor az kihat a személyiségére is: zsémbes és türelmtelen lesz tőle az ember, illetve a humérzéke is „kikapcsol”.

3. Egy kutatás azt állítja, hogy ahány órával kevesebbet alszunk a napi minimum 8 óránál, annyiszor 1 egész ponttal csökken az intelligencia hányadosunk. Ez az állapot pedig egész addig fenáll, amíg be nem hozzuk az „alvás-lemaradást”.

4. Amikor a szervezet teljesen kimerül az alvás megvonás miatt, akkor nehezebben tudja megemészteni a tápanyagokat, plusz a több óra ébrenlét mellett többet is eszik az ember, ez pedig egyenes út az elhízáshoz.

5. Több kutatás is alátámasztotta azt a tézist, miszerint az alvás jobban befolyásolja, hogy meddig él valaki, mint az életmód vagy az örökölt hajlam különféle betegségekre.

6. A nem elegendő alvás legyengíti az immunredszert, így könnyebben elkapunk mindenféle fertőzést.

7. A hosszútávú fáradtság idegeskedéshez, állandó stresszhez vezet, ez szorongást vált ki, így a hétköznapok hajtása is elviselhetetlenebbé válik.

8. Az alvás szépítő hatású, mivel ilyenkor zajlik a szervezetben a sejtmegújító folyamat, ez a bőrt és a hajat is érinti.

9. A súlyos kialvatlanság pont olyan hatással van a reakcióidőre, mint az alkohol: többszörösére növeli. Így minden koncentrációt és koordinációs igénylő tevékenység sokkal nehezebben megy, és ezért veszélyes magunkra és környezetünkre nézve.

Egyszóval jelen esetben nemcsak a minőség, de a mennyiség is fontos.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását