2024. április 25. - Márk

Manolo Blahnik utálja a Szex és New Yorkot

Cipész a kaptafánál- a híres tervező nem akar celeb lenni, utálja a sorozatot, és ostoba cipőknek hívja műremekeit, amiért sokan ölni tudnának…
2009. szeptember 11. péntek 08:29 - Zelenij Linda
Érdekes nyilatkozat látott napvilágot, miszerint Manolo Blahnik híres cipő dizájner kifejezetten nem szereti a Szex és New York című sikersorozatot, pedig pont általa szerzett hírnevet magának.

Manolo Blahnik
1942-ben született a Kanári szigeteken cseh apa és spanyol anya második gyermekeként. Blahnik már fiatal korában rajongott a divatért, lelkesen olvasta édesanyja külföldi divatlapjait. Az első női cipőjét édesanyjával közösen készítette el csipkéből, gyöngyökből és különböző színű szalagokból. Bár jogi pályára szánták 1965-ben mégis Párizsba költözött és művészettörténésznek valamint díszlettervezőnek kezdett el tanulni. 1971-ben New Yorkba látogatott, ahol rajzait és cipőterveit megmutatta a Vogue akkori főszerkesztőjének, aki látott benne fantáziát. Két évvel később nővérével megnyitottá első szalonjukat.
Nagy rajongói: Winona Ryder, Ivana Trump, Jennifer Aniston, Sarah Jessica Parker, Bianca Jagger, Princess Diana, Jackie Onassis, Madonna, Christina Ricci
Valószínűleg nem gyakran hallunk olyan megnyilvánulást, hogy valaki azon háborog, hogy híres és sikeres ember lett. Pedig most éppen ez történt. Manolo Blahnik bevallotta, hogy irtóra elfáradt már folyton a saját cipőt nézni a sorozatban, és különben is ő sosem akart celeb - divattervező lenni.

"Elviheted a Fendi táskámat, a gyűrűmet és az órámat, csak kérlek, a Manolo Blahnik cipőmet ne vidd!"- ez a mondat tette híressé a tervezőt.

Azt elismeri, hogy a sorozat hatalmas bevételhez és népszerűséghez jutatta őt, hiszen a sorozat óta mindenki akar egy saját „Manolot”, de azt cseppet sem szeretné, ha remekműveiről a sorozatra asszociálna mindenki.

„Hát igen, a tavalyi évünk igen erős volt, és mindez köszönhető azoknak az ostoba cipőknek, amiket Sarah Jessica Parker viselt a filmben. „- mondta Manolo. – ezek a cipők megmentették a cégünket. De valahányszor a sorozatot emlegetik nekem, egyszerűen elfog a hányinger. Ráadásul most már a taxisok is felismernek engem. ez az egész már túl messzire ment, egyszerűen nem érzem magam komfortosan. Én sohasem akartam híresség lenni.”

Igazából nem nagyon tudom sajnálni, jelenleg a világ legdrágább cipői között tartják számon, egy Manolo Blahnik cipő 300 dollár alatt biztosan nincsen, ritkább darabok pedig vagyonokba kerülnek. Az egyik leghíresebb darab a Sedaraby névre hallgató cipő, aminek egy egész részt szenteltek a Szex és New Yorkban. Egy pár Sedaraby előtte „csupán” 400 dollár volt, azután hirtelen 1000 dollárt kóstált egy pár.

A sztárok is rendszeresen reklámozzák Blahnikot. Madonna egyszer azt találta mondani, hogy Blahnikja jobb mint a szex,sőt tovább is tart.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását