2024. május 5. - Györgyi

Nincs több tekerés Hollandiában

Tulipán, fapapucs és csatornák, ez marad a turistáknak, ugyanis hamarosan bezárulhatnak a coffee shopok, legalábbis a Hollandiába látogatók számára.
2009. szeptember 10. csütörtök 17:59 - Zelenij Linda
Hollandia vezetősége komoly lépésre szánta el magát, annak érdekében, hogy megállítsa az országba áramló marihuánára és hasisra kiéhezett turisták tömegeit. A helyi coffee shopok ajtajai hamarosan bezárulhatnak a fűre vágyódó külföldiek előtt.

Bevétel
2008-as felmérések alapján az országban működő mintegy 730 coffee shop évente körülbelül 400 millió eurós adóbevételt hoz az államnak, a teljes forgalmuk pedig eléri akár a 2 milliárd eurót. Összesen 265 ezer kilogramm marihuánát és hasist adnak el egy évben. A coffee shopok tulajdonosai nem fizetnek áfát, az adóhatóság egy becsült jövedelem után szed be tőlük adót. Az ellenőrök többnyire 150-180 százalékos profitrátával számolnak.
A coffee shopok turisták elöli elzárásának javaslatával az igazságügyi-, a belügyi-, és az egészségügyi-minisztérium állt elő. Ha ezt a dokumentumot aláírják, akkor a narkotikus élvezeteket hamarosan csak a helyiek élhetik át. Fizetni meg csak egy speciális kártyával lehet majd, amit egy holland bank állít ki.

A kormány szerint, ha a könnyű drogok használatát betiltják a külföldiek számára, akkor azzal csökkenthetik a bűntények és kihágások számát, valamint a kétes hírű turisták beáramlását, akik csak ki akarják használni az ország liberális berendezkedését. A könnyű drogok használata egyébként 1976 óta legális Hollandiában, de naponta egy ember csak 5 grammot vásárolhat. A termesztés viszont itt is illegális.

Azt viszont nem tudni, hogy a honatyák számoltak e azzal, hogy így hányadára fog vissza esni a turizmus, és hogy ezt a pénzt honnan pótolják ki. Bár lehet, hogy van aki a tulipánokért is elutazik odáig.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását