2024. április 28. - Valéria

Végleg leszámolnának a jegyüzérekkel

Az amerikai Ticketmaster jegyiroda új módszerrel kísérletezik a jegyüzérkedés visszaszorítására.
2009. szeptember 18. péntek 19:26 - HírExtra
A papír nélküli elektronikus jegyek kevesebb mint 1 százalékát adják a teljes amerikai jegyeladásoknak - mondta a Gabelli és Társa elemzője.

Ez a trend azonban hamarosan változni fog, ugyanis számos ismert zenész, többek között Miley Cyrus, és a Ticketmastert korábban bíráló Bruce Springsteen, valamint Trent Reznor, a Nine Inch Nails frontembere is az elektronikus jegyek mellé állt, mondván a jegyek ezután valóban a rajongók kezébe fog kerülni.

A rendszer a Pennsylvaniai Egyetem futballszezon nyitóján debütált, és úgy tűnik, hogy hamarosan más egyetemi stadionokra is kiterjesztik.

A kísérletben 21 ezer, egész idényre szóló bérletet értékesítettek, amelyek a helyi csapat, a Nittany Oroszlánok nyolc hazai mérkőzésére szól.

A nappali tagozatos diákok a jegyeket 30 dollárért (5500 forintért), a bérleteket pedig 240 dollárért (44 ezer forintért) vásárolhatják meg, az utóbbi a mérkőzések népszerűsége miatt előfordult, hogy 1400 dollárért, azaz 258 ezer forintért cserélt gazdát.

Az egyetem vezetése 6 belépőben határozta meg, hogy egy diák összesen hány jegyet adhat tovább, és a legnagyobb ár sem lehet több, mint az eredeti érték kétszerese.
A Ticketmasternek fizetendő jutalék miatt az egykori 1200 dolláros haszon helyett a jegyüzér legfeljebb 120 dollárnyi haszonra tehet szert.

Úgy tűnik, a diákok hálásak az új eladási rendszerért, miközben az online kereskedelemmel a Ticketmaster is több bevételre tesz szert.

A rendszer kritizálói szerint a jegyek továbbárusítására semmilyen körülmények között sem szabadna esélyt adni. Az eBay online aukciós áruház érdekeltségi körébe tartozó StubHub jegyközvetítő szerint ezzel a lépéssel csak a rajongók jegyeladási csatornáit korlátozzák.

A lépés ráadásul a Ticketmaster részéről is jelentős véleményváltozás, ugyanis Irving Azoff vezérigazgató egy februári szenátusi meghallgatáson még azt nyilatkozta, hogy egyáltalán nem szabad teret engedni a belépőjegyek másodlagos piacának.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását