2024. április 18. - Andrea, Ilma

Kezdődik a Téli fesztivál

Koncertek, gyerekműsorok és filmvetítések mellett kiállítások és színházi előadások várják az érdeklődőket szombattól jövő vasárnapig a Téli fesztivál programjain - közölte a Millenáris sajtóreferense pénteken az MTI-vel.
2008. november 28. péntek 15:44 - Hírextra
A Millenáris, az A38, a Trafó és a Műcsarnok mellett az idén a MU Színház, a Mai Manó Ház, a K.Petrys Ház és a Rudas Gyógyfürdő is csatlakozott a fesztiválhoz, így a közönség rengeteg "izgalmas csemege" közül válogathat - tájékoztatott Bérczes Anna.

A Millenárison vasárnap Waldeck nujazz-estje, másnap Bonta Zoltán rendező Zangla - Csoma szoba című, Kőrösi Csoma Sándor életével foglalkozó filmjének bemutatója kínál tartalmas időtöltést. Bernard Maseli lengyel vibrafonos, a bluesgitáros Enrico Crivellaro és a Hammond B3-on játszó osztrák Raphael Wressnig kedden zenél a publikumnak. Kovásznai György 1979-ben készült mozgóképe, a Habfürdő - színes trükkfilm szívdobbanásra a régi magyar filmek szerelmeseit várja szerdán, a Fogadóban lemezbemutatón vehetnek részt az érdeklődők, Bognár Szilvia és Zenekara Semmicske énekek című koncertjén a magyar mellett bolgár, csuvas és cseremisz dalok is felhangzanak majd.

A Millenáris Teátrumában adventi gyerekprogramok, mesterség bemutató, bábszínház és koncert szórakoztatja a kisebbeket szombaton, Mikulás napján pedig, december 6-án a Fogadó ad otthont a Törpördög és Tinitündér-TáncTanoda bemutatójának.

A Lukács Miklós Quintet csütörtöki fellépése a világjazz rajongóinak kínál kellemes estét, a Teátrumban a Misero Prospero Project Matrushka című táncestjét tekintheti meg a publikum. A Michael Manring nevével fémjelzett Fractal Strings pénteken ígér izgalmas élményt a szórakozni vágyóknak, másnap a The London Community Gospel Choir, vasárnap a tunéziai énekesnő, Ghalia Benali és a Romano Drom közös koncertje várja az érdeklődőket. A TérErő Képzőművészeti projekt-et vasárnapig, a Hommage a Kovásznai című tárlatot január 18-ig, Kapolka Gábor Embermesék című fotóesszéit december 28-ig, Bozsits József Pár arc című fotókiállítását pedig az év végéig látogathatja a közönség.

Az A38 Hajón vasárnap a Mardi Gras.bb fúvószenekar, kedden a Chris Potter,s Underground kínál fergeteges szórakozást, jövő szombaton a Blue Note Trip sorozat első állomásaként a holland Rik Mol és Sven Figee, valamint Barabás Lőrinc Eklektric zenészei működnek közre Maestróval.

A Rudas Gyógyfürdőben jövő szombaton az acid house muzsika felbukkanásának 20. évfordulóját ünnepelhetik a résztvevők fürdőruhában; a Trafóban a függőfalakból álló díszlet, a vetítés és a zene az Amazonas menti őserdőket idézik péntektől vasárnapig, csütörtöktől vasárnapig a X. Making New Waves Fesztivál keretében Co-Me-Di-A - Komédia! Kortárs zenei fesztivál szórakoztatja a látogatókat.

A MU Színház tartalmas repertoárral, bemutatókkal várja a rajongókat szombattól szombatig, az Ernst Múzeum az Overcoming című tárlatot és a hozzá kapcsolódó három napos workshopot kínálja a látogatóknak hétfőtől szerdáig.

A Műcsarnokban péntektől vasárnapig Mecénásnapok, december 3. és 9. között Adj energiát, hogy tovább forogjon a Föld! címmel kiállítás tekinthető meg.

A K. Petrys Ház Galériában Ádám Zoltán festményei és metszetei jövő vasárnapig láthatók, a Magyar Fotográfusok Háza - Mai Manó Háza a Camera obscura - kortárs sötét szobák és a Képmutogatók 2. A látás kultúrtörténete című január 4-ig látogatható kiállításokra hívja fel az érdeklődők figyelmét.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását