2024. május 14. - Bonifác

A büdzsé Gyurcsány továbbélése?

A jövő évi költségvetés lényegét tekintve a korábbi Gyurcsány-politikának a folytatása, a gazdaság élénkítése helyett ismét megszorításokról szól - mondta Fónagy János fideszes országgyűlési képviselő csütörtökön budapesti sajtótájékoztatóján.
2009. szeptember 10. csütörtök 12:06 - HírExtra
A megszorítások nem hozták meg a várt eredményt, nem gyorsult fel a gazdaság, nem állt meg a munkanélküliség növekedése - mondta az ellenzéki politikus, hozzátéve: a Bajnai-kormány "tovább megy azon a rossz úton", amin a Medgyessy- majd a Gyurcsány-kormány elindult.

Fónagy János úgy fogalmazott, a költségvetési pénzek jelentős megkurtítása miatt a szociálisan támogatásra szorultak közül "egyre többen esnek ki a rendszerből", és akik bent maradnak, azok is egyre kevesebb támogatást kapnak.

A szociális válságot mélyíti a fűtési díjak növekedése is - mondta a politikus.
Közölte, a távfűtés körülményei nem javulnak, az "e célra összeszedett pénzekből mást finanszíroznak", és az elképzelések szerint jövőre nem lehet majd pályázni az árkiegészítésre.

Fónagy János kijelentette: a 2010-es költségvetés "nem jó a magyar embereknek".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását