2024. április 20. - Tivadar

Családos kedveszmények

Az idei évben két önkormányzat is bevezeti a tömegközlekedési eszközökön a családos kedvezmények egyik új formáját, az ún. kisgyerekes bérletet. Budapesten és Debrecenben is a kereszténydemokraták kezdeményezésére indítják útjára szeptember 1-től a kisgye
2008. július 7. hétfő 11:55 - Hírextra
Az idei évben két önkormányzat is bevezeti a tömegközlekedési eszközökön a családos kedvezmények egyik új formáját, az ún. kisgyerekes bérletet. Budapesten és Debrecenben is a kereszténydemokraták kezdeményezésére indítják útjára szeptember 1-től a kisgyerekes szülők számára igénybe vehető kedvezményt.

A fővárosban és Debrecenben is a GYES-en és GYET-en levő szülők vehetik igénybe a kedvezményes tömegközlekedési bérletet. Budapesten a kedvezményezettek feltételezett száma 25.000 fő, a vidéki nagyvárosban 2000.

Budapesten a bérlet ára megegyezik a nyugdíjas és tanuló bérlet árával (jelenleg 3250 Ft), így a megtakarítás családonként 5000 Ft havonta. Debrecenben lesz busz, villamos-troli, illetve kombinált bérlet kedvezmény, amelyeknek az ára 10 Ft-tal lesz kevesebb a nyugdíjas és tanuló bérletnél, hogy az elszámolásnál ne lehessen összekeverni a kormányrendelettel támogatott kedvezményes bérletekkel. A kombinált bérlet esetén több, mint 3000 Ft a megtakarítás.

A KDNP a családok pártja. Minden eszközzel arra törekszünk, hogy könnyítsünk a gyermekes családok terhein. Magyarország egyik legnagyobb kihívása a folyamatosan csökkenő népesség, a születések számának drasztikus visszaesése. Nemcsak szimbolikus, de anyagi eszközökkel is szeretnénk támogatni a családok megerősítésére irányuló kezdeményezéseket, legyen szó kisgyermekes bérletről vagy a családi típusú adózás bevezetéséről.

Budapest és Debrecen mellett már korábbtól fogva létezik hasonló kedvezmény Kaposváron, Szolnokon és Sopronban. Bízunk benne, hogy hamarosan már nemcsak önkormányzati szinten, de a központi költségvetésben is biztosítva lesz árkiegészítés a családosok közlekedési költségeinek mérséklésére. Ennek érdekében az IKSZ tovább folytatja internetes kampányát a www.kismamaberlet.hu címen.
Forrás: MTI-OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását