2024. május 2. - Zsigmond

Az MSZP lecserélné a BKV teljes vezetőségét

A BKV-nál kialakult helyzet rendezésének elengedhetetlen feltétele a cég igazgatósága és felügyelőbizottsága tagjainak a cseréje - közölték fővárosi szocialista politikusok.
2009. szeptember 2. szerda 13:33 - HírExtra
Tájékoztatásuk szerint erre azért is szükség van, mivel a testületek Hagyó Miklós (MSZP) múlt év januári kezdeményezése óta nem döntöttek a cégvezetők, a menedzsment új típusú javadalmazásáról. A főpolgármester-helyettes az igazgatóság és a felügyelőbizottság elnökétől azt kérte, hogy a prémiumfeltételek között ne csak a belső eredményességi mutatók, hanem a cég szolgáltatásaival kapcsolatos fogyasztói-felhasználói megítélés is hangsúlyozott szerepet kapjon. Ezért indítványozta a rendszeres fogyasztói elégedettségszint-mérés hiteles biztosítását, és az ezen alapuló értékelést.

Az MSZP-SZDSZ szerda délutáni egyeztetésén, e javaslatuk felvetése mellett, várhatóan elutasítják majd azt az SZDSZ-es indítványt, hogy kincstári biztost delegáljanak a BKV-hoz. Szerintük az lenne a célravezető, ha egy munkacsoportot hoznának létre erre a feladatra, vagy ha Demszky Gábor főpolgármester magánál tartaná a BKV felügyeletét, amiről Hagyó Miklós hétfőn mondott le.

Az SZDSZ ehelyett azt szorgalmazza, hogy a jelenlegi koalíciós szerződés módosítása nélkül Horváth Csaba MSZP-s főpolgármester-helyettes vegye át a feladatkört. Tarlós István Fidesz-frakcióvezető korábban azt nyilatkozta az MTI-nek, hogy inkább Ikvai-Szabó Imrére kellene bízni a BKV-t, mivel ő főpolgármester-helyettesként pénzügyi kérdésekben otthon van, Horváth Csaba pedig annyit sem ért a BKV-hoz, mint Hagyó Miklós.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását