2024. április 30. - Katalin, Kitti

Hitelszerződést kötött a Diákhitel Központ

3 évre szóló, 150 millió eurós hitelszerződést kötött a Diákhitel Központ az Európai Beruházási Bankkal. Az elmúlt tanévben 11 százalékkal nőtt a hiteligénylők száma és csaknem ugyanennyivel a felvett hitel átlagos összege is - hangzott el a pénteki Diákh
2007. augusztus 31. péntek 16:30 - Hírextra
A korábbi megállapodás idén jár le, ennek folytatásaként - a 2008 és 2011 közötti időszakra - 150 millió euró keretösszegű hitelmegállapodást kötött a Diákhitel Központ és az Európai Beruházási Bank - jelentette be pénteki "évnyitóján" a Diákhitel Központ vezérigazgatója. Csillag Tamás hozzátette: ez az összeg teljes fedezetet nyújt a kihelyezett hitelekre. A központ ennek ellenére folytatja kötvényprogramját. Ennek értéke a következő tanévben is eléri a 25 milliárd forintot.

Az új tanév újdonsága az úgynevezett engedményezési rendszer. Ennek lényege, hogy már nem csak a befizetett tandíj után igényelhető a hitel, hanem azt már eleve a felsőoktatási intézmények számlájára is utalhatja a Központ.

Az elmúlt tanévben 11 százalékkal nőtt a diákhitelt igénylők száma és csaknem ugyanennyivel az átlagosan felvett összeg mértéke is az egy évvel korábbihoz képest. A 2006/2007-es tanévben csaknem 24 és fél milliárd forint diákhitelt folyósítottak. A 2001-es indulás óta összesen több mint 131 milliárd forint értékű kedvezményes hitelt vettek fel a hallgatók.

A diákok a most kezdődő tanévben is 15 és 30 ezer forint közötti összeget igényelhetnek havonta, de a költségtérítéses képzésre járó hallgatók akár 40 ezer forintot kaphatnak. Az éves kamat továbbra is 9,5 százalék, az első kifizetéshez szeptember 15-ig kell beadni az igényléseket - tette hozzá a Diákhitel Központ vezérigazgatója.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását