2024. május 5. - Györgyi

Pszichológiai felkészítés a rendőrségnél március 15-re

A rendőrség pszichológusai készítették fel a március 15-én szolgálatot teljesítő rendőröket, tömegoszlató kiképzést is tartottak nekik év elején. A hatóságok "toleráns, de határozott" fellépést ígérnek az ünnepre - írja a hírszerző.hu.
2007. március 14. szerda 12:10 - Hírextra
A rendőrség főállású szakpszichológusai tartottak felkészítést a március 15-én utcai szolgálatban lévő állomány tagjainak, hogy jobban kezeljék a kofliktushelyzeteket. Németh Lajos, az Országos Rendőr-főkapitányság helyettes szóvivője a Hírszerzőnek elmondta: a kiképzéssel elsősorban a rendőrök stressztűrő képességét, a sértő, provokatív módon viselkedő tüntetőkkel szembeni toleranciáját erősítették.

Egy rendőrségi forrás szerint külön figyelmeztették a rendőröket arra is, hogy az újságírókkal se legyenek agresszívek. Mivel a legrosszabb visszhangja a földön fekvő emberek ütlegelésének, rugdalásának volt, úgy tudni, külön felhívták a figyelmet ennek elkerülésére. Az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium a portál információi szerint kisebb könyvtárnyi szakirodalmat szerzett be külföldről a tömegoszlatásokról.

A tömegoszlatási gyakorlatokban a BRFK, a megyei századok és a Rendőrségi Biztonsági Szolgálat (REBISZ) tagjain túl a lovas rendőrök is részt vettek. Farkas Csaba, a Rendőrtiszti Főiskola Közbiztonsági Tanszékének tanára elmondta: a mostani kiképzés külön kitért arra, hogy "az ellenállás megtörése után a rendőr azonnal hagyja abba az agresszív fellépést". A parancsnokokat arra készítették fel, hogy egységeikből felismerjék azokat a rendőröket, akik az adott helyzetben esetleg elveszíthetik a fejüket. Az őszitől eltérően gumilövedék használatára is csak az egységparancsnokok külön utasítására kerülhet sor, nekik a konkrét "célpontot" is meg kell majd mutatniuk - írja a Hírszerző.

Csütörtökre több száz vidéki rendőrt vezényelnek Budapestre, lesznek, akiket például iskolákban szállásolnak el. A vidéki egységek azonban a tervek szerint csak objektumbiztosításban vesznek részt, oszlatni - ha kell - a REBISZ fővárosi alakulatai fognak majd.
Forrás: Független Hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását