2024. május 18. - Erik, Alexandra

A budapesti botránypélda nem minden

Az ország 3200 önkormányzata nem Budapestből áll, ahol "BKV-s végkielégítésekre ingatlan-panamákra illetve a Demszky-Hagyó páros érdekes üzelmeire lehetne gondolni" - így reagált a Pest megyei közgyűlés fideszes elnöke.
2009. augusztus 27. csütörtök 15:26 - HírExtra
Szűcs Lajos csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján kijelentette, hogy szinte minden önkormányzat komoly megszorításnak néz elébe, és hangsúlyozta: nem lehet a fővárosi példát minden önkormányzatra ráhúzni.

Pest megye kapcsán azt mondta, hogy az elmúlt három évben több mint kétmilliárd forinttal csökkent az önkormányzati normatív finanszírozás, miközben az intézményeik száma 15-tel, az ellátottaké pedig több ezerrel bővült.

Szűcs Lajos közölte, hogy jövő pénteken tartják a kormány és az önkormányzatok egyeztető fórumát. Elmondta, hogy a kabinet azt kérte, hogy az önkormányzatok az azt követő hétfőig mondjanak véleményt a büdzséről, mert azt a kormány már szeptember 9-én szeretné elfogadni és 11-én benyújtani a parlamentnek.

A politikus azt kérdezte, hogy miért kell sietni, miközben a kiszivárgott hírek szerint a jövő évi költségvetésben több mint 120 milliárd forintot kívánnak elvonni az önkormányzatoktól? A politikus ezt elfogadhatatlannak nevezte.

Szólt arról is, hogy az önkormányzati miniszter Bajnai Gordonra való hivatkozással egy levélben arra kérte a jegyzőket, hogy ne büntessék meg a jogszabálysértést elkövető állampolgárokat és cégeket. A levél arról szól, hogy a mérlegelési jogkörüket kellő méltányossággal és körültekintéssel használják. Szűcs Lajos véleménye szerint ennek a levélnek van egy hátsó tartalma is, méghozzá az, hogy ha most azt kérik a közigazgatásban dolgozóktól, hogy mérlegeljenek, akkor eddig valószínűleg azt kérték tőlük, hogy "egy kicsivel keményebben és minél több bevételt generálva osszák ki a büntetéseket".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását