2024. április 20. - Tivadar

Olcsóbb kampányt akar a Fidesz

Olcsóbb európai parlamenti (EP) kampány megtartását kezdeményezi a Fidesz székesfehérvári szervezete; javaslatairól a jövő héten szeretne egyeztetni a listát állító pártok helyi szervezeteivel - jelentette be a párt városi szervezetének elnöke kedden.
2009. április 7. kedd 19:02 - HírExtra
Cser- Palkovics András sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: a Fidesz ízléstelennek tartaná, ha akkor, amikor az emberek egyre nehezebb körülmények között élnek, egyre nagyobb a szociális feszültség, s az MSZP és az SZDSZ újabb megszorításokra készül, a pártok úgy költekeznének, mint korábban.

Ezért a párt helyi szervezete hatékony, de olcsó kampányt javasol, s a kampányköltségek csökkentésére javaslatcsomagot állított össze.

Ennek részeként kezdeményezik, hogy a kampányidőszak legyen minél rövidebb, továbbá, hogy a pártok elsősorban azokkal a kampányeszközökkel éljenek, amelyek az emberekkel való közvetlen kapcsolattartáson alapulnak.

Javasolják, hogy a pártok székesfehérvári szervezetei ne alkalmazzák a legdrágább kampányeszközöket: ne helyezzenek ki a közterületre molinókat és a lámpaoszlopokra úgynevezett fülreklámokat. Csak az utóbbiak elhagyásával legalább 10-15 százalékkal lehetne mérsékelni a kiadásokat - tette hozzá.

A Fidesz székesfehérvári szervezete saját kampányköltségén nem készíttet óriásplakátokat, csak kisebb szórólapokat, tájékoztató anyagokat - mondta a párt városi elnöke.

Kezdeményezik azt is, hogy a székesfehérvári pártok elsősorban a közmédiumokban helyezzenek el kampányhirdetéseket, a magántulajdonú, helyben megjelenő napilapban, hetilapban, reklámújságokban és kereskedelmi sajtótermékekben megjelentetett fizetett hirdetésekkel kapcsolatban - azok magas ára miatt - pedig "tanúsítsanak önmérsékletet".

A pártszervezet javasolja azt is, hogy a pártok ne sajátítsák ki az ünnepeket, azokra - főleg a közpénzen megrendezendő eseményekre - "ne telepedjenek rá", közpénzen kampányolva.

A javaslatcsomagot valamennyi jelölő szervezet számára elküldi a Fidesz városi szervezete, s azokról egyeztetést kezdeményez.

Cser-Palkovics András szerint amennyiben az EP-kampány költségeit a Fidesz javaslatait figyelembe véve, s azokat esetleg más pártok kezdeményezéseivel kiegészítve sikerül csökkenteni, hasonló módon az országgyűlési és az önkormányzati választások kampánykiadásait is mérsékelni lehet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását