2024. május 13. - Szervác, Imola

KDNP: Az MSZP szemtelen

A KDNP szerint "különösen szemtelen" az MSZP vádja azok után, hogy a szocialisták kormányzásuk legelején elvették az emberektől a támogatott forinthiteleket, s arra kényszerítették őket, hogy devizában adósodjanak el.
2010. szeptember 18. szombat 17:40 - HírExtra
Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője szombaton az MTI-nek eljuttatott közleményében megerősítette, hogy az elkövetkező hónapokban több törvényjavaslatot nyújt be a pártszövetség a hitelesek megsegítésére.

Az MSZP választmánya szombaton arra szólította fel a kormányt, hogy azonnal fejezze be "időhúzó, a forint stabilitásának károkat okozó" politizálását, és hozzon olyan intézkedéseket, amelyek valódi kiutat jelentenek a devizahitelük miatt nehéz helyzetbe került családoknak. Az MSZP azt kérte, a kormány indítson átfogó programot a devizahitelesek megsegítésére - mondta Simon Gábor választmányi elnök.

Harrach Péter közleményében kiemelte: a szocialisták kormányzásuk legelején az államilag támogatott forinthitelek helyett arra kényszerítették a lakáshitelt felvevőket, hogy devizában adósodjanak e. Ezzel lehetővé tették azt a "káros folyamatot", hogy devizahitelből vagy magas kamatú forinthitelből próbálják megoldani az emberek a lakásproblémájukat.

"Ezen tények ismeretében különösen szemtelen Simon Gábor, a szocialisták választmányi elnökének szombati nyilatkozata, amelyben a jelenlegi kormányt vádolja a devizahitelesek cserbenhagyásával" - fogalmazott a kereszténydemokrata frakció vezetője.

Hozzátette: a Gyurcsány-kormány által szabadjára engedett devizahitel-kihelyezésből mára több százezer családot fenyegető helyzet alakult ki, amelyet a Fidesz-KDNP-kormánynak kezelnie kell. Emlékeztetett rá, hogy a kormánypárti frakciók ezért nyolcpontos javaslatcsomagot dolgoztak ki a devizában eladósodott lakáshitelesek megsegítésére.

A Fidesz-KDNP javaslatcsomagjából a következő hetekben-hónapokban törvényjavaslatok lesznek, amelyekben megtiltanák az ügyfélnek hátrányos egyoldalú szerződésmódosítást, az önkényes kamatemelést, előírnák a középárfolyam alkalmazását és az ingyenes előtörlesztés lehetőségét.

Kérelem esetén öt évvel automatikusan meghosszabbítható lenne a futamidő, az adóstól az aktuális piaci értéknél többet nem követelhetnének a bankok, fizetésképtelenség esetén nem kérhetnének büntetőkamatokat és más extra díjakat - sorolta a hitelesek megsegítésére tervezett kormányzati intézkedéseket a kereszténydemokrata politikus.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását