2024. június 1. - Tünde

Gond van a nyugdíjakkal

Egyre több idős ember panaszolja, hogy késik nyugdíjának kifizetése - mondta Iván László.
2009. augusztus 16. vasárnap 12:15 - HírExtra
Az állam nem működik megfelelően ebben a kérdésben sem, a kormány nem teljesíti a feladatait úgy, ahogyan kellene - vélekedett az ellenzéki párt szakpolitikusa budapesti tájékoztatóján.

Iván László a Fidesz nevében felszólította a nyugdíjfolyósító főigazgatóságot és a kormányzatot, hogy "az idősödő emberek fenntartható élete érdekében" nézzen utána a problémának, és orvosolja a panaszokat. Szerinte felvetődik annak gyanúja, hogy az "úton lévő" nyugdíjak sokmillió forintos többletet jelentenek az államnak.

A politikus kifejtette: jelenleg egy belső szabályozási megállapodás alapján azoknak, akiknek postai úton folyósítják a nyugdíját, egy személy szerint kalkulált időpontig kell megkapniuk a pénzüket; folyószámlás átutalás esetén ez az időpont minden hónap 12-e.

"Ez egy nagyon szépen hangzó dolog lenne akkor, ha nem látnánk, hogy mostanában (...) zavarttá vált a közvetítés és a továbbítás" - mondta Iván László, hangsúlyozva, hogy az idősek számára a létbiztonságot jelentő nyugdíj egy- vagy több napos késése a jelenlegi válság közepette sokkal nagyobb kockázattal jár, mint bármikor.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Török Józsefné
2009. augusztus 16. 13:57
Kedves Nina!
Lehet, hogy félreértette a mondatomat. Én nem azt gondoltam írni és nem is azt írtam, hogy 1-3 nap késés az jó. Az kifejezetten nem jó.De sokszor a folyószámlán pár nappal előtte már ott a nyugdíj. A póstai uton történt kifizetéshez nem tudok hozzászólni/nem is szóltam/.
A további megjegyzésével, aki nyugdíjas már nem köthet nyugdíjelőtakarékossági szerződést, ezt én is tudom. Én nem ezekről írtam, hanem arról, hogy akinek még módja /években-pénzben/ van erre, TEGYE MEG.

Remélem nem sértettem meg senkit, nem volt szándékomban, én szeretem a nyugdíjasokat, édesanyám is az és mi is azok leszünk, ha megérjük./Remélem igen, mert szeretném megérni./
nina
2009. augusztus 16. 13:36
Kedves Török Józsefné!
A cikket én is érdekesnek találom,főleg az Ön 2-3. mondatát.
A nyugdíjak kifizetése mint a cikkben is szerepelt időponthoz van kötve!!!!!!!!!! Csak úgy mint az Ön fizetése!!!!!! Nem tudom hogy Önt hogyan érintené ha mindenféle értesítés és indok nélkül 1-3 nap múlva kapná meg. Édesanyám kisnyugdíjas neki ez a pár nap igenis megélhetési problémát okoz.
felvilágosítással is szolgálhatok az ügyben,hogy aki nyugdíjas már nem köthet nyugdíjelőtakarékossági
szerződést!Tán a nyugdíjából vonassa le?!!!!!!!!
Török Józsefné
2009. augusztus 16. 12:55
Érdekesnek találom a cikket! Akkor nem reklamálnak /-tak/ amikor már 1,2,3 nappal korábban is ott van a folyószámlán. Nem hallomásból tudom, hanem tapasztalatból.
Hogy baj van a nyugdíjakkal??!! Még nincs is nagy baj, majd lesz.
VEGYE MÁR MINDENKI TUDOMÁSUL, HOGY A MINIMÁLBÉRES
BEJELENTÉSSEL A NYUGDÍJJAS ÉVEIKNEK A SZEGÉNYSÉGÉT ALAPOZZA MINDENKI.
Mégsem hajlandóak nagyon sokan tudomásul venni, ha nincs mellette öngondoskodás, akkor "szép" nyugdíjas évek elé néznek.
Tudom, sokan nem engedhetik meg maguknak, hogy ezt megtegyék, de aki teheti TEGYE MEG!!!!

/vagy strucc módjára homokba dugjuk a fejünket, rosszul tesszük-teszik/
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását