2024. április 29. - Péter

Százszor riasztották a tűzoltókat

Az országon átvonuló vihar miatt elsősorban a dunántúli megyékben kellett műszaki mentést végezni a tűzoltóknak, akiket mintegy százszor riasztották viharkárok elhárítására - tájékoztatta az MTI-t Dobson Tibor, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság
2008. április 22. kedd 08:12 - Hírextra

A szóvivő a hétfő esti és éjszakai vihar jellemző káresetei között említette, hogy sok fa kidőlt, ágak szakadtak felső vezetékekre, közterületekre, gépkocsikra, valamint sok helyen kellett vizet pincékből és mélyebben fekvő területekről szivattyúzni, és megtisztítani az átereszeket.

Néhány helyen villámcsapás okozott tüzet, Vas megyében Szombathelyen lakóházba, a Baranya megyei Gödre településen pajtába, néhol fákba csapott a villám.

A szóvivőnek személyi sérülésről nem volt tudomása. A vihar okozta épületkárok kapcsán elmondta, hogy több helyen, így a fővárosban, Győrött és Sopronban cserepeket fújt le a szél a tetőről, ezek helyi és szórványos esetek voltak.

Az ilyen vihar nem szokatlan időjárási jelenség a kontinentális éghajlati zónában, tavasszal, kora nyáron, főként május-júniusban többször is előfordult már hasonló, és ilyenre mindig is számítani lehet.

A szóvivő elmondta, hogy a hétfő este a Somogy megyei Sántosnál balesetet szenvedett tűzoltóautóban ülő hat tűzoltó megfigyelés után elhagyta a kórházat, csak kisebb zúzódásokat szenvedtek.

A hétfői gödöllői balesetnek, amelyben egy autóbusz, egy vashulladékot szállító teherautó és egy autóbusz ütközött, a legfrissebb adatok szerint egy halálos áldozata és tizenhat sérültje van. A teherautó vezetője életét vesztette, a busz vezetője és egyik utasa, valamint a személygépkocsiban ülő két ember súlyosan megsérült, tizenketten könnyebb sérüléseket szenvedtek.

Barcs külterületén hétfő este 23 óra 44 perckor egy személyautó az útról az árokba hajtott és fának ütközött. Egy ember kirepült a járműből és életét vesztette, egy másik megsérült, őt a tűzoltók feszítővágóval szabadították ki az autóból.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását