2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Gyurcsány lenyúlja a "polgári politikát"

A jobboldal nagyobbik része elárulta a polgári politikát, és ez történelmi tévedés. Erről Gyurcsány Ferenc miniszterelnök szerdán írt internetes naplójában. A jobboldal egy része azért árulta el a polgári politikát, "mert megijedt azoktól a nehézségektől,
2008. február 13. szerda 19:30 - Hírextra
A jobboldal egy része azért árulta el a polgári politikát, "mert megijedt azoktól a nehézségektől, amelyek egy ilyen tartalmú modernizációs politikával szemben álltak" - olvasható a blogbejegyzésben, amelyet a kormányfő Orbán Viktornak, a Fidesz elnökének délutáni évértékelő beszéde elé szánt.

Gyurcsány Ferenc szerint a polgári politika cserbenhagyása és elárulása történelmi tévedés.
"A magyar politika önmagába fordulása, egyre mélyebb belső hasítékainak keletkezése nem kis részben ebből a folyamatból származik" - fogalmazott a szocialista politikus.

Felszámolódott az a közös alap - folytatta -, amely a liberálisokat, a konzervatívokat és a szociáldemokratákat történelmi értelemben együtt tarthatta: egy közös, nagy nemzeti-társadalmi vízió, a polgárosodás víziója.

Gyurcsány Ferenc szerint 2000 végén történt a fordulat a Fidesz politikájában, amikor két és fél év kormányzás után ennek a politikának 17-19 százalékos támogatottsága volt. Az addig polgári politikát hirdető nagyobbik ellenzéki párt elindult egy nemzeti-keresztény-etatista irányba, sok tekintetben a történelmi múlt felé - vélekedett a politikus.

A szocialista kormányfő szerint, miközben a Fidesz mára lényegében teljesen letért a polgári politika útjáról, addig a baloldal egyre inkább rátalál erre az útra.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását