2024. április 24. - György

Árválkodó határátkelők

Még mindig nincs gazdájuk a 2007 decemberében magukra hagyott Győr-Moson-Sopron megyei határátkelőknek - írta a Kisalföld csütörtöki száma.
2009. május 21. csütörtök 09:38 - HírExtra
A lap értesülése szerint a határátkelők létesítményei tovább pusztulnak. Noha a vám- és pénzügyőrség (VPOP), valamint a nemzeti vagyonkezelő (MNV) között tavaly októberben született megegyezés arról, hogy az utóbbi átveszi a határátkelőket, erre azóta sem került sor.

Hegyeshalomnál a volt magyar-osztrák átkelő egyik fülkéjét egy autó törte darabokra, Rajkánál a magyar-szlovák kishatárban milliós kárt okoztak a rongálók és a tolvajok. Egyedül a vámosszabadi magyar-szlovák átkelőnél jobb a helyzet, ott rendszeresen járőröznek a győri rendőrkapitányság emberei.

A önkormányzat szeretné ingyen megszerezni az MNV-től a két helyi határátkelőt és az azok közötti területet. Munkahelyteremtő beruházásokat vinnének oda a rendezési terv módosítása után. A vagyonkezelő azonban egyelőre a füle botját sem mozdítja az ügyben - nyilatkozta a lapnak Szőke László polgármester.

Bazsó Lajos rajkai polgármester viszont kijelentette: az önkormányzatnak ebben a lepusztult állapotban nem kell az átkelő, még ha ingyen adnák is azt.

Vámosszabadi pályázaton nyert 900 ezer forintból tudja rendben tartani a határhoz tartozó területet, az épülethez azonban nem nyúl. A viszonylagos biztonságot az egykori magyar-szlovák határon a rendőri jelenlét nyújtja.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását