2024. április 25. - Márk

Együtt a legjobb cigányzenészek

A magyar nóta szinte teljes repertoárját élvezheti a VII. Országos Cigányzenekari Találkozón vasárnap, Szegeden a hallgatóság; a cél az, hogy a nézők felejthetetlen estet töltsenek el a legjobb cigánymuzsikusok húzta örömzenére - mondta el az MTI-nek a szervező, Czutor Zsolt.
2009. augusztus 15. szombat 10:52 - HírExtra
A Magyar Cigányzenészek Szakszervezetének elnöke hangsúlyozta, hogy a szórakoztatás mellett a muzsikusok elfogadtatása is a rendezvény célja. Ezen az esten az ország legjobb cigányzenészei és nótaénekesei érkeznek a városba.

A vasárnap esti ingyenes gálán az nótaénekesek közt színpadra áll Nagy Anikó, Németh József, Szegedi Szűcs Judit, Pacsinka László és Szekeres Kató, illetve Madarász Katalin. Mellettük zenél majd Farkas Jenő prímás, a budapesti VII. kerületi cigányzenekar, a szegedi Rúzsa Sándor Népdalkör és Citerazenekar. Az est szólistája Czutor Róbert cimbalomművész, a zenekar vezető prímása lesz.

Ahogy a szervező elárulta, a gálaműsort rendszerint kétórásra tervezik, de a hálás közönségnek köszönhetően általában négy órát játszanak. Az előadás szinte mindig teltházas, hisz az ötszáz férőhelyes városházi udvaron már volt, hogy csaknem nyolcszázan énekeltek az előadókkal. A repertoárban megjelenik szinte az összes magyar nóta, köztük elsősorban Dankó Pista muzsikája csendül majd fel, de hallhatják a Pacsirtát vagy a Repülj fecskémet is - árulta el Czutor Zsolt.

A est során két kitüntetést is kiosztanak, az Oktatási és Kulturális Minisztériumtól elismerésben részesül majd Madarász Katalin nótaénekes és Jóni György prímás. A vasárnapi program egyébként délelőtt 11-kor a Dankó Pista-szobornál koszorúzással kezdődik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását