2024. május 4. - Mónika, Flórián

Kik zúznak ma a Szigeten?

A Sziget harmadik hivatalos napján, pénteken a The Prodigy és a Primal Scream rajongói örülhetnek kedvenceiknek, rajtuk kívül a fesztivál egyik rendszeres fellépője, az Anima Sound System és a Kiscsillag zenekar is pódiumra lép.
2009. augusztus 14. péntek 07:15 - HírExtra
A Nagyszínpadon előbb a Primal Scream csap a húrok közé; a rockot és a dance-et ötvöző skót banda koncertje hatalmas bulinak ígérkezik. A késő esti "főszám" az elektronikus zene egyik meghatározó együttese, a brit The Prodigy lesz, amely Invaders Must Die című turnéja keretében ejti útba a Szigetet.

A világzenei nagyszínpadon a Csík Zenekart és vendégeit láthatja-hallhatja a közönség. Csemegének ígérkezik az Olah Gipsy Allstars bemutatkozása a Roma sátorban: az együttes az oláh cigányok zenei hagyományaiból ad ízelítőt.

Az Anima Sound System, amely több mint tíz éve rendszeres fellépője a fesztiválnak, nemcsak a régi, hanem új számait is játssza a szigetes koncerten, amely az A38-wan2 színpadon lesz. Az MR2 Színpadon Lovasi András zenekara, a Kiscsillag, majd a tatabányai alapítású alternatív rockegyüttes, a Kaukázus koncertezik.

A dzsesszrajongók egyebek között a Budapest Jazz Orchestra muzsikáját hallgathatják a Szigeten pénteken.

A kísérőprogramok között a Magic Mirorrban mutatkozik be a Vígszínház: 18.30-tól Eszenyi Enikővel beszélgetnek a teátrum terveiről. Utána zenés "keresztmetszetet" kaphatnak az érdeklődők a Pesti Színház október 3-i bemutatójából, A nő vágya című, radikális musicalként aposztrofált darabból.

Az afro-latin színpadon este fél kilenctől eredeti brazil szamba show kápráztatja el a nézőket; a dél-amerikai táncosok karneváli jelmezben mutatják be "tudományukat". A Casi Flamenco táncosai és zenészei pedig kortárs spanyol egyperceseket dolgoznak fel táncban és szóban az Octopus Összművészeti Helyszínen, a Nagysátorban.

A Hungarikum Faluban, a lakodalmas házban - ahol minden délután más-más tájegység menyegzői szokásai elevenednek meg és fordulnak hajnalig tartó táncos mulatságba - pénteken a kalotaszegi lakodalmas szokásokból kaphatnak ízelítőt a fesztiválozók a Honvéd Táncszínház közreműködésével.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását