2024. április 24. - György

Ez a kormány csak a bankoknak üdvüs?

A Fidesz szerint a bankok nyereségéről szóló adatok azt bizonyítják, hogy a Bajnai-kormány működése csak a bankoknak jó, nem pedig az embereknek és az eladósodott családoknak; az ellenzéki párt úgy látja, ennek inkább fordítva kellene lennie.
2009. augusztus 14. péntek 14:02 - HírExtra
Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője ezt az MSZP-s Török Zsolt pénteki telefonos tájékoztatójára reagálva mondta az MTI-nek.

Az MSZP országgyűlési képviselője pénteken a törlesztőrészletek radikális csökkentését követelte szeptembertől a bankoktól első félévben elért profitjukra hivatkozva.

A politikus pénteken az MTI-nek elmondta, az OTP több mint 80 milliárd forint, a CIB Bank több mint 20 milliárd forint, az Erste Bank pedig több 10 milliárd forintos profitot ért el az első félévben.

"A tisztességes profit a piacgazdaságban elfogadott, sőt magától értetődő, válság idején ekkora mértékű extraprofit, az arcátlanság" - fogalmazott Török Zsolt, aki szerint ez a hatalmas mértékű extraprofit részben abból is származik, hogy a törlesztőrészletek nem csökkennek, holott az euró és svájci frank árfolyama is csökkent az elmúlt hat hónapban.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

p-Aga
2009. augusztus 15. 09:40
Nos, igen. Az ő idejükben bezzeg "konszolidálni" kellett a Postabankot...
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását