2024. május 7. - Gizella

A kormány nem tudja kivezetni a válságból az országot

A kisebbségi kormány nem tudja kivezetni a válságból az országot, mert nincs meg az ehhez szükséges társadalmi támogatottsága és stabil parlamenti többsége - jelentette ki Semjén Zsolt, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) elnök-frakcióvezetője csütörtökö
2008. szeptember 18. csütörtök 18:20 - Hírextra
"Minden hét, minden hónap veszteség az ország számára, amivel eltolódik az új parlamenti választások kiírása" - mondta a politikus pártja új székházának avatóünnepsége előtt tartott sajtótájékoztatóján.

Semjén Zsolt szerint a jelenlegi helyzetre az új parlamenti választások kiírása az egyetlen megoldás, vissza kell adni az emberek kezébe a döntés lehetőségét.

A kisebbségi kormány agóniáját - azon kívül, hogy "Gyurcsány Ferenc betegesen ragaszkodik a hatalomhoz" - azért húzzák, mert "megpróbálják eltüntetni a maradék állami vagyont". Az országot fenyegető egyik legnagyobb veszély az, hogy a kormány igyekszik privatizálni a regionális vízműveket, ezen keresztül a vízkészletet, valamint az állami erdőket - fogalmazott a pártelnök.

A KDNP jelenleg azt tartja legfontosabb feladatának, hogy ezt, elsősorban a parlamentben, de ha így nem sikerül, akkor közvetlenül a néphez fordulva megakadályozza - hangsúlyozta Semjén Zsolt.

"Amennyiben a KDNP kormányzati pozícióba kerül, azon leszünk, hogy visszavegyük állami tulajdonba mindazon dolgokat, amelyek a nemzet szuverenitása és az emberek alapvető ellátása szempontjából meghatározó jelentőségűek" - mondta a politikus.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását