2024. április 29. - Péter

Kiemelték a helikoptert

Kiemelték a Dunából a folyóba zuhant helikopter roncsát és megkezdődött a helyszínelés - jelentette kedden délben az MTI helyszínen tartózkodó tudósítója.
2009. február 10. kedd 12:55 - Hírextra
Az MTI tudósítója azt látta, hogy a helikopter farokrésze leszakadt, de a teste ép. A rotorlapátok láthatóan megrongálódtak.

Kis-Guczi Péter, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság sajtóügyeletese ezt megerősítve elmondta: a helikopter roncsait a bárkahídra emelték ki a tűzoltók, és átadták a területet a rendőrségnek.

Molnár Péter, a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság szóvivője korábban elmondta, hogy az elsődleges információik szerint a helikopterrel azért szálltak fel, hogy fotózzák az építési munkálatokat. A munkások azt látták, hogy kihagy a jármű rotorja és a Dunában levő acélzsaluzathoz csapódik. Hozzátette: a munkások egy lánc segítségével egy daruhoz erősítették a süllyedő helikoptert és kimentették a pilótát, valamint a fotóst.

A helikopter egy magánterület közepén zuhant le, ahová egy betonozott út vezet.
A balesetnek egy halottja van, a gépen utazó további két férfi azonban nem sérült meg a balesetben, ők saját felelősségükre úgy döntöttek, hogy kórházba sem mennek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását