2024. április 26. - Ervin

Sokat tüttyögött a kormány a neonáci tüntetés betiltásával?

Minden normálisan működő, egészségesen gondolkodó országban "körülbelül fél perc alatt" tiltanak be ilyen rendezvényeket.
2009. augusztus 13. csütörtök 13:53 - HírExtra
A Fidesz elnöki stábjának vezetője - hasonlóan párttársa, Kontrát Károly keddi közléséhez - sajtótájékoztatóján azt mondta: 1998 és 2002 között nem volt példa arra, hogy ilyen szélsőséges és elfogadhatatlan eszméket valló csoportosulások látványosan masírozzanak Magyarországon.

"Kizárólag szocialista kormányok időszakában fordultak elő ilyen események, polgári kormányzás alatt nem (...), és nem is fognak" - jelentette ki.

Normálisan működő, erős kormány és annak rendőrsége "fél perc alatt" tilt be ilyen rendezvényeket, és nem kell hozzá "hosszú lamentálás".

Hozzátette: neonáci rendezvényeknek demokráciában, így Magyarországon sincs helyük.
"Jó lenne, ha nem ismétlődne meg az az eset, amely néhány hónappal ezelőtt történt, hogy a rendőrség biztosította egy ilyen demonstráció megtartását a Várban, és a szocialista frakcióvezető (...) ezt nem kérte számon a rendészeti miniszteren" - mondta Szijjártó Péter.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság csütörtökön azt közölte az MTI-vel, hogy a rendőrség megtiltotta a tizedik, a szombatra tervezett "Béke mártírja" emlékmenet ügyében bejelentett rendezvény megtartását is. Az emlékmenetet sajtóhírek szerint Rudolf Hess halálának évfordulója alkalmából az NS Front elnevezésű magyar nemzetiszocialista tömörülés szervezi.

A rendőrség korábban már megtiltotta kilenc hasonló témájú rendezvény megtartását, most a tizedik bejelentést is elutasította, a többihez hasonlóan "a gyülekezési jogról szóló törvényben kapott felhatalmazás alapján".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását