2024. május 18. - Erik, Alexandra

Az egész ország fuldoklik

A kedvezőtlen időjárási helyzet miatt országszerte jelentősen emelkedett a levegő szennyezettsége, a szálló por koncentrációja a helyi szennyezéstől távoli mérőállomások szerint is meghaladja az egészségügyi határértéket - közölte a Környezetvédelmi és Ví
2008. december 30. kedd 20:45 - Hírextra
Az Országos Légszennyezettség Mérőhálózat honlapján olvasható adatok szerint szennyezett a levegő Tatabányán, Székesfehérváron, Salgótarjánban, Miskolcon, Egerben, Nyíregyházán és Debrecenben is. Budapesten a tizenegy mérőállomásból kilenc mér szennyezett levegőt. A Széna téren jelenleg is 104.8 µg/m3 a szálló por koncentrációja.

Ezek miatt a minisztérium is azt javasolja az embereknek, hogy ne tartózkodjanak hosszú ideig a közlekedéssel terhelt területek közelében. Aki teheti, hagyja otthon az autóját, használja a tömegközlekedést, és ne fűtsön fával vagy szénnel - írták.

Budapesten szilveszter napjára elrendelhetik a szmogriadó tájékoztatási fokozatát, mert az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint nem várható olyan változás az időjárásban csütörtökig, ami kedvezne a levegő minőségének.

A környezetvédelmi hatóságok folyamatosan figyelemmel kísérik a levegő minőségét, és a szmogriadóra vonatkozó, jogszabályban előírt szennyezettségi szintek elérése esetén tájékoztatják az érintett önkormányzatokat a szükséges intézkedések megtétele érdekében - zárul a minisztérium közleménye.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását