2024. április 26. - Ervin

Programok a hosszú hétvégére

Koncertek mellett kirakodóvásár, pihenőszigetek és gyerekfoglalkoztatók várják a Duna-partra látogatókat a pesti alsó rakparton a Lánchíd és az Erzsébet híd között az augusztus 20-iki hosszú hétvége négy napja alatt a Budapest RakParty elnevezésű rendezvényen.
2009. augusztus 13. csütörtök 22:51 - HírExtra
Az általános programok - gyermekjátszó és zenés kávéházak, kenyérbemutatók - mellett megrendezik az utcazenészek versenyét, de lesz csendes pihenő is a Charis ArtPR és a kulturpart.hu közös szervezésében - közölte a szervezők nevében az MTI-vel a Szász Andrea.

Remélik, hogy az utcazenészek gitármuzsikája, fuvolazenéje szórakoztatja majd az arra járókat. Augusztus 21-én és 22-én a teljes partszakaszon összemérhetik tudásukat is, teljesítményüket szakmai zsűri értékeli majd. A legjobbak a vasárnapi záró esten, a nagyszínpadon kapnak újabb lehetőséget a bemutatkozásra.

Augusztus 20-án a Red Bull Air Race magyarországi futama, valamint a tűzijáték után utcabált rendeznek, Marót Viki és a Nova Kultúrzenekar felléptével a mulatság este 11-ig tart.

Három éjszakán - 20-án, 21-én és 22-én - Silencium elnevezéssel, csendes háttérzenével éjszakai találkozóhellyé válik a rakpart e szakasza éjjel 11-től hajnalig.

Augusztus 21-én este a Budapest Bár költözik a rakpartra, örökzöld slágereket szólaltatnak meg, és teremtenek "békebeli" kávéházi hangulatot. Az esti nagykoncert után rendezik meg a Fény ünnepét, a tervek szerint - jegyezte meg Szász Andrea - 1000 égő mécses világítja majd be a Duna felületét.

Augusztus 22-én a világzene különféle irányzataival találkozhatnak az érdeklődők fiatal előadók tolmácsolásban. Az esti nagy koncertet a Besh o droM adja. Másnap a 3OY pécsi rockzenekaré a pódium. Előttük fiatal könnyűzenészeket ismerhet meg a közönség. A szervezők hangsúlyozták, hogy a rendezvény a rakparton ingyenes, fizetni csak a Lánchíd lábánál létesülő ülőhelyekért kell majd.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását