2024. május 16. - Mózes, Botond

Átadták a legnagyobb egészségügyi beruházást

Átadták az I. Nemzeti Fejlesztési Terv legnagyobb egészségügyi beruházását, az észak-alföldi és az észak-magyarországi régiók szív- és érrendszeri és onkológiai egészségcentrumát pénteken Debrecenben, amelynek összköltsége több mint 12 milliárd forint vol
2007. december 7. péntek 15:56 - Hírextra

A Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centruma(DEOEC) beruházásának, az Auguszta-programnak a névadója a területen korábban működött Auguszta tüdőszanatórium volt.
A létesítményt Bajnai Gordon önkormányzati és területfejlesztési miniszter adta át, aki bejelentette, hogy a jövő héttől a magyarországi régiók legnagyobb kórházai 75 milliárd forintra pályázhatnak, melyből a debrecenihez hasonló beruházást valósíthatnak meg.

Szólt arról is, hogy ezzel párhuzamosan a sürgősségi ellátásra 9,5 milliárd, míg a mentésirányítás korszerűsítésére 3,5 milliárd forintra lehet pályázni.

A záróünnepélyen ugyancsak részt vevő Horváth Ágnes egészségügyi miniszter elmondta: a következő héttől pályázható 75 milliárd forintból legfeljebb 12 milliárdot igényelhetnek az ország legnagyobb súlyponti kórházai.

A miniszter hozzátette: a következő években 400 milliárd forint központi forrás áll rendelkezésre az egészségügy fejlesztésére és már kiírták a kistérségi járóbeteg-szakrendelés, valamint járóbeteg-ellátásra a pályázatokat, melyekből 20-25 kistérségben javulhat az egészségügyi ellátás.

Az Auguszta-program megvalósítását 2005. február 4-én kezdték el, s ennek során több mint 15 ezer négyzetméternyi új épület létesült, s s egy ugyancsak 15 ezer négyzetméter alapterületű régi épületet is felújítottak.

Az átadott beruházás több mint 12 milliárdos költségéből 1,32 milliárd volt az önrész, 1,8 milliárd forint pedig kormányzati, míg 9 milliárd forint európai uniós támogatás volt.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását