2024. május 5. - Györgyi

Schumi: "Nem zárom ki, hogy egyszer még visszatérek"

Schumi megszólalt! Nem zárja ki, hogy valaha visszatér még a versenypályára, és sajnálja, hogy nem tudott segíteni a Ferrarin. Sajtótájékoztató Genfben.
2009. augusztus 12. szerda 15:40 - Gedei Szilárd
Visszatérése visszavonása után ma végre megszólalt Michael Schumacher – az újságírókhoz és a rajongókhoz is beszélt ma délután Genfben, egy sajtótájékoztatón.



A hétszeres világbajnok Forma-1-es veterán elmondta: nagyon sajnálja, hogy nem tud most segíteni a Ferrarinak, amikor szükségük lenne rá, s emiatt felettébb csalódott is. (mindeközben Luca di Montezemolo, a Ferrari elnöke megpendítte, hogy szívesen látná mondjuk jövőre csapatában Schumachert. Úgy szorítana neki helyet, hogy kiharcolná: a tűzpiros alakulat három autóval indulhasson...).
"Badoer? Tökéletes!"
Schumacher saját, illetve Felipe Massa helyetteséről, az olasz tesztpilóta Luca Badoerről is mondott néhány szót: „Luca már régóta a csapattal van, pont ezért ő a tökéletes megoldás. Ismeri a csapatot, a technikát, az autót”.

„Szívesen nyújtottam volna segítséget a csapatomnak, szívesen és teljes elkötelezettséggel” – kezdte Schumi a sajtókonferenciát, s megpendítette: szerepelhet még ő a Forma-1-ben:

„Nem zárom ki, hogy visszatérek még valaha” – mondta újságírói kérdésre a kilencvenháromszoros Forma-1-es futamgyőztes legenda. Most azonban úgy érzi, hogy nem lenne képes végigvezetni egy teljes futamot azokkal a fájdalmakkal, melyek vezetés közben gyötrik (mint ismeretes, Schumacher még februárban szenvedett súlyos motorbalesetet egy teszten).

"A Forma-1-ben tele van spekulációkkal, mindenkinek van külön véleménye, én azonban csak azt tudom, hogy vigasztalhatatlan és csalódott vagyok, amiért nem sikerül a visszatérés, amire annyit készültem. A jövőn még nem tudok gondolkodni, egyelőre elég ezt megemésztenem" – tette hozzá Schumacher lebiggyesztett szájjal.

Dr. Johannes Peil, Schumacher orvosa is beszélt, s elmondta: ő sem zárja ki azt, hogy valaha vissza tud majd térni Schumi:

A gyógyulási folyamat fogja majd meghatározni, hogy milyen intenzitású versenyzésre lesz képes a teljes gyógyulása után, azaz hogy motor-, gokart- vagy Forma-1-es versenyzőként térhet vissza” – mondta Schumacher orvosa, aki azt is hozzátette: kondicionálisan teljesen rendben lett volna a hétszeres világbajnok.

A német sztár Felipe Massáról is csak jót mondott: "Napi szinten beszélünk, mert nagyon jó barátságban vagyunk. Annak idején, amikor engem váltott a Ferrarinál már tudtam, hogy ő a megoldás arra, hogy lendületben tartsa a csapatot".

Schumi menedzsere, a szintén német Willi Weber is mondott egy-két gondolatot. Kiemelte például, hogy Schumacher visszatérése sohasem volt biztos: „Mindig is hangsúlyoztam azt, hogy egyáltalán nem biztos Michael valenciai indulása”.

Sajnos neki lett igaza…
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

megmondom
2009. augusztus 12. 17:07
mi a f..zt akar ez a múmia a formaegyben? vagy ha még ugrálni akar, miért vonult vissza nanak idején? marketing ez, öcséim, színtiszta üzlet
Phil Ivey
2009. augusztus 12. 16:46
hm, jó lenne ez a jövő évi három autós megoldás, bár én a szimpla, kétkocsis rendszerben is találnék helyet Schuminak, kidomnám mondjuk a részeges Räikkönent...
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását