2024. május 18. - Erik, Alexandra

Veszélyben Schumi visszatérése?

A Forma-1-es Williams istálló nem járul hozzá ahhoz, hogy a Magyar Nagydíjon megsérült Felipe Massát helyettesíteni készülő hétszeres világbajnok német Michael Schumacher az Európa Nagydíj előtt tesztelhesse a Ferrari idei versenyautóját.
2009. augusztus 3. hétfő 17:18 - HírExtra
A 2009-es szezonban tilos a versenyek közötti tesztelés, ám az olasz csapat mindenképpen szeretné, ha Schumacher kipróbálhatná a Ferrari aktuális modelljét, mert a német sztár eddig még egyszer sem ült ebben az autóban. Ehhez azonban a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) és az összes F1-es istálló beleegyezése szükséges.

"Bár örülünk Schumacher visszatérésének, tény, hogy a 2009-ben érvényben lévő teszttilalom mindenkire vonatkozik" - mondta hétfőn Frank Williams csapattulajdonos. - "A sportszerűség és a szabályok állandósága érdekében a magunk részéről elutasítjuk a Ferrari kérését, és nem járulunk hozzá a tesztlehetőséghez."

Nyolc csapat - amely jelenleg is tagja a Forma-1-es istállókat tömörítő szervezetnek (FOTA) - már korábban jelezte, hogy hozzájárul a teszttilalom ideiglenes feloldásához, a Force India azonban egyelőre nem hozta nyilvánosságra álláspontját. A Williams és a Force India két hónappal ezelőtt elveszítette FOTA-tagságát, mert a költségvetési vita közben feltételek nélkül nevezett be a 2010-es szezonra, miközben a szervezet többi tagja csupán különböző feltételekkel lett volna hajlandó elindulni jövőre.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását