2024. május 18. - Erik, Alexandra

Schumacher mégsem tér vissza

Korábbi nyaksérülésére hivatkozva mégsem tér vissza a Forma-1-be a hétszeres világbajnok német Michael Schumacher.
2009. augusztus 11. kedd 09:51 - HírExtra
Ezt a 40 esztendős pilóta jelentette be kedden, miután orvosai megvizsgálták.
"Mindent megpróbáltam, hogy a Ferrari rendelkezésére álljak, de legnagyobb sajnálatomra nem sikerült - írta honlapján a legendás versenyző. - A mugellói tréning után erős fájdalmat éreztem a nyakamban, amelyekkel a terapeuták sem tudtak mit kezdeni. Az elmúlt két hétben elvégzett orvosi vizsgálatokat követően a tegnap délutáni záróteszt is megerősítette, hogy nem javult az állapotom. Mélységesen csalódott vagyok, mert szívesen beugrottam volna Felipe helyére. Nagyon sajnálom a ferraris srácokat és a szurkolókat, akik szorítottak nekem."

A februárban motorbalesetben megsérült Schumacher július 29-én közölte, hogy beszáll a Ferrariba, miután a brazil Felipe Massa súlyos fejsérülést szenvedett a Magyar Nagydíj július 25-i időmérő edzésén.

Luca di Montezemolo, a Ferrari elnöke csalódottan nyilatkozott a hír kapcsán:
"Boldogtalan vagyok, hogy Michael egy egészségi probléma miatt nem versenyezhet újra. Az elmúlt napokban örömmel tapasztaltam az erőfeszítéseit és rendkívüli elszántságát, amely nemcsak a csapatot, hanem a szurkolókat is magával ragadta. A visszatérése kétségtelenül jót tett volna a Forma-1-nek, és biztos vagyok benne, hogy ismét a győzelem esélyével szállt volna harcba. A Ferrari és a rajongók nevében köszönöm az elhivatottságát, amelyet a mostani körülmények között is megmutatott."

A maranellói istálló Schumacher bejelentése után nem sokkal bejelentette, hogy a 38 esztendős olasz Luca Badoer ül Massa autójába jövő vasárnap a valenciai Európa Nagydíjon.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását